СТРЕЉАШТВО: 14 МЕДАЉА НА ЧЕТВРТОМ КОЛУ ЛИГЕ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Четрнаест медаља освојили су стрелци „Смедерева“ у четвртом колу Лиге Централне Србије: четири златне, шест сребрних и четири бронзане. Са две златне медаље Најуспешнији је био Алекса Николић. Златне медаље освојили су још Лука Вучковић и Анастасија Аксић. Андрија Живковић и Никола Манојловић освојили су по две сребрне медаље, а Марија Ђорђевић једну сребрну и једну бронзану. Лазар Младеновић је освојио две бронзане медаље а Јана Богосављевић једну, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

У четвртом колу Лиге Спортског стрељачког савеза централне Србије, које је прошле суботе одржано на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, такмичари Стрељачке дружине „Смедерево“ освојили су четрнаест медаља, од којих су четири златне, пет сребрних и четири бронзане. Најуспешнији је био Алекса Николић у дисциплини ваздушни пиштољ, који је победио у обе категорије, и кадета и млађих јуниора. Златне медаље освојили су још Лука Вучковић, у категорији пионира серијском ваздушном пушком и Анастасија Аксић, у категорији млађих јуниорки ваздушним пиштољем. Андрија Живковић у дисциплини стандардна ваздушна пушка и Никола Манојловић, пиштољем освојили су по две сребрне медаље у кадетској и млађејуниорској категорији. Марија Ђорђевић је била друга у категорији кадеткиња и трећа млађа јуниорка у дисциплини пиштољ. Наталија Јовановић је била друга у категорији млађих јуниорки стандардном пушком. Истим оружјем Лазар Младеновић је освојио две бронзане медаље у категоријама кадета и млађих јуниора. И још једну бронзану медаљу освојила је Јана Богосављевић у категорији пионирки серијском пушком.
Преосталих шеснаест медаља које су подељене на овом такмичењу освојили су такмичари из Прокупља, Лебана, Крагујевца, Јагодине, Бора и Параћина. Пет медаља освојио је прокупачки „Топличанин“. Марија Нешић две сребрне серијском пушком у категорији пионирки и у категорији кадеткиња стандардном пушком. Ангелина Младеновић бронзану стандардном пушком кадеткиње. Марта Нешић златну у категорији кадеткиња и сребрну у категорији млађих јуниорки ваздушним пиштољем. Три златне медаље серијском и стандардном пушком освојила је Анастасија Живковић из Стрељачког удружења „Гатос“ из Лебана. Из истог клуба Мартин Лазаревић је био други серијском пушком. Стрелци крагујевачког „Чика Мате“ освојили су две златне медаље у дисциплини стандардна ваздушна пушка. Јован Станковић је био најбољи и у кадетској и млађејуниорској категорији. Две броназане медаље освојили су стрелци из СК „Јагодина 92“. Огњен Михајловић у дисциплини серијска пушка пионири, а Милица Станојевић стандардном пушком за млађе јуниорке. Две бронзане медаље освојио је Страхиња Србуловић из СК „Бор 030“ у дисциплини ваздушни пиштољ, а једну истим оружјем у категорији кадеткиња освојила је Анка Милићевић из Стрељачког клуба СФС „Борац“ из Параћина.
Пето коло Лиге СССЦС одржаће се на стрелишту у Спортском центру „Чаир“ у Нишу 2. децембра. Пре овог такмичења у нашем граду одржаће се и 20. Јубиларни Меморијални турнир серијском ваздушном пушком „Желибор Младеновић Желе“ у знак сећања на једног од најуспешнијих смедеревских стрелаца, а затим и девети међународни турнир „Омладински Валтер куп“ који ће ове године окупити рекордан број стрелаца из 12 земаља, а по први пут учеснике из Турске и Молдавије. Поред њих такмичиће се још и најбољи млади стрелци из Словачке, Мађарске, Бугарске, а затим и учесници из Индије и свих бивших република наше некадашње државе СФРЈ.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.