ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА

Свечаном академијом у Концертној сали Центра за културу обележен је Дан града Смедерева, у знак сећања на датум када је 1805-те године турски заповедник диздар Мухарем Гуша предао кључеве смедеревске Тврђаве вожду Карађорђу.


Свечаност је почела интонирањем химне у извођењу градског женског хора “Кир Стефан Србин”, а потом су се присутни, кроз промо филм, упознали са историјом, развојем и потенцијалима града Смедерева.

-Смедерево, град који са поносом носи епитет културног и историјског центра, данас слави свој дан са великим ентузијазмом и љубављу према сви својим суграђанима. Град богате прошлости, чији су зидови били сведоци многих историјских догађаја, и данас је симбол јединства, раста и просперитета. Ова свечаност је прилика да се захвалимо свим појединцима, институцијама и организацијама које чине срце наше заједнице. Њихов труд, посвећеност и љубав према Смедереву, доприносе нашем заједничком успеху. Захваљујем се и свим грађанима који свакодневно доприносе да наш град буде посебно место за живот. Гледамо у будућност с поносом на нове инфраструктурне пројекте, културне манифестације, спортске успехе и иницијативе које ће ојачати нашу заједницу – рекла је, између осталог, Јасмина Војиновић, председница Привременог органа, поздрављајући присутне.


Истакла је, овом приликом, и важност планираних пројеката, кључних за одрживи и уравнотежени развој града и обезбеђење задовољење потреба садашњих и будућих генерација, међу којима су изградња водоводног и канализационог система водоснабдевања за насеља у Моравском правцу, конверзија котларница у насељу Моља Ђака и на Папазовцу, реконструкција Карађорђеве улице и постројење отпадних вода.

-Данас на Дан града прилика је да се подсетимо вредности солидарности, узајамног поштовања и љубави према нашем граду. Нека овај дан буде подстрек да наставимо заједно градити бољу будућност за све нас. Нек наше срце буде испуњено поносом, јер припадамо граду Смедереву, месту које одише традицијом, али истовремено храбро корача према будућности – закључила је председница Привременог органа, честитајући крсну славу свим грађанима који данас славе Аранђеловдан.


Ј.В.

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.