КУГЛАЊЕ: „ТВРЂАВА“ УБЕДЉИВА ПРОТИВ ЈАГОДИНЕ

Прилично „трауматични“ први део шампионата Прве српске лиге група „центар“, куглаши Тврђаве су окончали освајањем бодова у дуелу са Јагодином. Домаћини су славили резултатом 7:1 (3066:2960) а, мада то крајњи исход не говори, до победе уопште нису дошли лако.

Значајну улогу када је коначан резултат у питању одиграо је први пар такмичара, који су Смедеревци на волшебан начин решили у своју корист. Наиме, они су успели да преокрену ток готово изгубљених партија. Милан и Драган Живковић су врло лоше ушли у своје дуеле, њихови ривали су на половини партије водили са по 2:0 и имали сасвим солидан капитал у већем броју оборених чуњева. Тада тренер домаћих Милосављевић уместо Милана Живковића у игру убацује Сашу Милошевића, што се показало као одличан потез. Милошевић је одиграо свој најбољи меч у дресу Тврђаве, успео је да победи у наредне две стазе, да потпуно надокнади заостатак у чуњевима и дође до тријумфа. Истовремено се „пробудио“ и Драган Живковић који је такође направио потпуни преокрет, демонстрирао стабилност када је било најпотребније и донео својој екипи и други поен.   

Након овако „чудног“ и узбудљивог почетка и тешко стеченог вођства, Смедеревци су добили додатну мотивацију да више ништа не препусте случају и што пре доведу меч у сигурну завршницу. У томе су успели Роган и Стевановић.

Роган је убедљиво надиграо свог ривала Цветковића, обезбедивши још 57 чуњева вишка својој екипи, док је Стевановић, који нема превише искуства у такмичарским дуелима, све изненадио својом сигурношћу у завршницама „треће“ и „четврте“ руке против Мијатовића.

Искусни Мицковски и Стојковић, у завршним наступима, очекивано нису „од готовог направили вересију“, односно нису прокоцкали великих 4:0. Остваривши врло солидне резулате за услове смедеревске куглане, Мицковски је у самом финишу минимално изгубио од надахнутог Константиновића, док је Стојковић био сигуран против Милутиновића.

Јесењи део првенства Тврђава је завршила на шестом месту на табели са осам освојених бодова. Оно што је сигурно јесте да оваквим епилогом не могу да буду задовољни у клубу. Нити бодовним салдом, нити пласманом на табели.

Предстоје свеобухватне анализе учињеног како би се у наставак шампионата ушло са циљем да се направи значајан помак ка врху табеле. Ваља пронаћи разлоге због којих, и поред редовног и напорног тренирања, резултати не прате у довољној мери озбиљност рада, ентузијазам, организованост и посвећеност свих структура у клубу. Уколико се „идентификују“ прави узроци променљивој форми играча, треба очекивати бољитак јер квалитета неспорно да има.

Након девет одиграних кола, на табели води Ибар из Краљева sa 16 бодова, испред најпријатнијег изненађења шампионата – смедеревског Лештара који има само бод мање. Екипа Славише Максимовића је направила сјајан резултат у последњем колу, у Краљеву су победили до сада непоражени Ибар и најозбиљније истакли кандидатуру за пласман у виши ранг такмичења.

Водећи двојац прате најстарији овдашњи куглашки клуб – екипа Смедерева и крагујевачки Пак Промет са по 10 освојених бодова. Нишки Палилулац на петом месту има бод више од Тврђаве. У доњем делу табеле налазе се Јагодина, Шумадија из Крагујевца, те београдске екипе Милош Обилић и Соко Штарк Ада.

                                                                                                                                     П.Ј.

фото: КК „Тврђава“

 

Comments are closed.