ВУЧИЋ ПРЕД ПРЕПУНОМ ХАЛОМ У СМЕДЕРЕВУ: НЕ ГЛАСАТЕ САМО ЗА ЛИСТУ, ГЛАСАТЕ И ЗА МЕНЕ

Објекат Спортске хале био је мали да прими све присталице и симпатизере Српске напредне странке који су се у недељу окупили да дају подршку изборној листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ на предизборном скупу у Смедереву, у оквиру кампање за предстојеће парламентарне изборе заказане за 17. децембар.

Пре уласка на скуп, председник Вучић је поздравио грађане који су га дочекали испред хале и још једном поновио да је Косово и Метохија део Србије и да ће држава бринути о свом народу ма где да наши људи живе.

– Драги пријатељи, даме и господо, пре свега да се захвалим хиљадама људи који су остали испред. Посетили смо домаћинство Николић у Михајловцу, 11 њих се вратило из Аустрије, дивни домаћини, већ четворо унука имају. Кажу да ће да буде још унучади, ако Бог да. Имају Вукана, Вељка, Видака и Луку, а надамо се бар још толико да буде. Сви су дошли су из Аустрије, успешно воде фирму, много хектара земље обрађују. Ја позивам све људе да се врате у Србију – нема сунца нигде на свету као што је у Србији, као што га има овде код нас. А радом све може да се постигне – рекао је Вучић на почетку свог обраћања и захвалио се на гостопримству.

Истакао је да је Србија постала слободна, слободарска и независна земља, али и упозорио да то лако може да се промени.

-Ви људи мислите, да је то нешто што је заувек дато. Није. То се очас посла, док сте рекли кекс, окрене у супротном смеру. Као што су то урадили 2000. године. Као што смо од тада имали и отцепљење и Црне Горе од Југославије, као што смо имали и отцепљење Косова проглашено 2008. а они само тражили, бар из њиховог угла, да то не буде до избора, а после избора „слободно проглашавајте независно Косово“, толико их је било брига за Косово. Толико су се интересовали за то. Е то је оно што смо успели да променимо – истакао је Вучић.

Рекао је да ће у Смедеревској Паланци и Смедереву бити реконструисане и изграђене болнице, и да ће смедеревска болница у „фебруару, марту добити магнетну резонанцу, као и да се раде пројекти око канализације, чисте Србије, пречистача отпадних вода, и свега другог што је потребно“. Напоменуо је да ће се радити и на довођењу још инвеститора. Поручио је окупљенима да на овим изборима имају само две могућности.

-Једна је да гласате за Драгана Ђиласа, а друга је да гласате за листу „Србија не сме да стане“. Јер сви ти други, макар и говорили да су другачији од њих, сви су за листу Драгана Ђиласа, и на крају ће бити са њима. Прошли пут када сам то говорио, многи ми нису веровали. А сада видите да је све што сам вам говорио била сушта истина. Ја сам прихватио захтев, јер ми је то највећа част, да будем носилац ове листе, зато што ћу ја да сносим одговорност. Јел стварно мислите да је могуће да ја будем председник, а да председник Владе буде неко од ових који су ову земљу уништавали? Могуће је да они буду председници владе, победе ли на изборима, ја ћу им дати мандат, али ја више нећу да будем председник, јер ја више ништа не могу да урадим за грађане Србије после тога, и хоћу да то људи у Србији добро знају. Ја да глумим председника да бих имао ташну, машну и секретарицу, и да би мени било лепо, а да народу буде лоше, под овима који ће земљу да униште, ја то нећу себи да радим и не желим да будем председник. Желим да будем председник који може да ради за народ, то је једино што ме занима. И зато да знају људи када гласају – да не гласају само за листу посланика, већ да гласају и за свог председника, и да гласају за или против мене – рекао је Вучић, позвавши окупљене да на предстојећим изборима подрже листу „Србија не сме да стане“ до убедљиве победе.

– И зато немојте да вам је тешко да обиђете сваку кућу, да разговарате са домаћинима. Има људи у локалу који су лоше радили, није то оно што је најважније у сваком тренутку, најважније је да покажете бригу и најважније да људи виде куда земља иде, а земља се креће у добром смеру, па ћемо да мењамо и те на локалу који су лоши и који нису довољно добро радили. Зато вас српски домаћини, зато вас драге дивне српске жене молим да утичете на своје чланове породица, на ваше пријатеље, на све, да изађемо на изборе 17. децембра и да победимо Драгана Ђиласа и све његове листе, и да покажемо да је Србија много боља, много вреднија и много важна за свакога од нас јер ништа важније од Србије немамо поручио је Вучић.

Први на листи и председник Српске напредне странке Милош Вучевић подсетио је на све изазове са којима се Србија суочавала претходних 11 година, од поплава, мигрантске кризе, ковида, преко отпочињања сукоба у Украјини и притисака којима је Србија стално изложена, до најновијег сукоба на Блиском истоку, истакавши да се држава са свиме изборила, а пре свега економски оснажила, захваљујући снажном лидерству председника Александра Вучића. Истакао је да су пред Србијом 17. Децембра судбоносни избори.

-Али колико год да су избори судбоносни и значајни, истовремено су, бар што се мене тиче, врло једноставни. Са једне стране имате нашу листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, са идејом, жељом, сновима, и пре свега људима, програмом, резултатима и циљевима за наредних четири и више година и са друге стране имате буквално све остале политичке листе, и немојте да сумњате, првог дана после избора, буду ли могли, направиће коалицију – рекао је Вучевић.

Окупљенима се обратила и лекарка Валентина Опанчина, једна од пет најбољих младих радиолога Европе, која је истакла бригу државе за здравствену заштиту и када је реч о опремању објеката и улагање у инфраструктуру, али, пре свега, бригу за кадар. На значајан напредак у области подршке породици указала је Татјана Мацура, председница удружења „Маме су закон“, подсетивши да је 2007. године финансијска подршка државе за децу износила 21.037 динара, а да је она данас 366.000 динара. Хуманитарац Арно Гујон истакао је да се Србија под вођством Александра Вучића више не стиди и да је он држави вратио понос и достојанство.

Ово је био трећи у низу предизборних скупова листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ у оквиру кампање за парламентарне изборе заказане за 17. Децембар. Истог дана у Смедереву ће бити одржани и избори за Скупштину града, јер је Смедерево једна од 65 локалних самоуправа у којима се, уз изборе за посланике, одржавају и локални избори.

Ј. Шешлак

фото: ТВ Смедерево, Смедеревске новине

 

Comments are closed.