МДУЛС: БЕСПЛАТНА ПРОВЕРА И УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК

Министарство државне управе и локалне самоуправе подсећа јавност да је, у сарадњи  са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, а у циљу додатног унапређења Јединственог бирачког списка, једне од најажурнијих евиденција у Србији, успоставило нову услугу на Порталу еУправа – Захтев за упис/промену података у Јединственом бирачком списку, саопштено је из овог министарства.

Услуга грађанима омогућава да посредством Портала еУправа изврше увид у податке који се о њима воде у бирачком списку, поднесу захтев за њихов упис или промену, као и да им одговарајуће решење у облику електронског документа буде достављено у њихово еСандуче.

-Да би грађани покренули ову услугу, потребно је да буду пунолетни држављани Републике Србије који су регистровани корисници Портала еУправа и пријављени мобилном апликацијом ConsentID или квалификованим електронским сертификатом. Након пријаве на Портал еУправа, корисник може извршити увид у своје податке кликом на екран Јединствени бирачки списак и по потреби поднети захтев за измену података. Услуга је бесплатна, а свака особа може искључиво за себе да поднесе захтев – наведено је у саопштењу.

Додаје се и да омогућавање грађанима да електронским путем остваре увид у бирачки списак, као и да поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку, представља искорак у потпуној дигитализацији и стварању управе по мери свих грађана.

Министарство државне управе и локалне самоуправе овом приликом позива све грађане и грађанке да користе најновију услугу на Порталу еУправа.

СДН

фото: МДУЛС

 

Comments are closed.