БИБЛИОТЕКА: ПРЕДСТАВЉАЊЕ РОМАНА ПРОФЕСОРА НЕНАДА ГУГЛА

У понедељак, 6. новембра, Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ организују књижевно вече и промоцију романа Живео сам хиљаду година професора Ненада Гугла.
О књизи ће поред аутора говорити и мр Милорад Дашић док ће модератор књижевне вечери бити Ивана Стојић.

Роман Живео сам хиљаду година укршта неколико наративних токова и временских димензија. У роману је приказан небески свет вечности, будућност која се још није догодила и прошлост из које извире и будућност и вечност. Посебно је наглашена прича о прецима и догађајима који остављају свој траг на оне догађаје који ће се тек одиграти. Савремени човек, укљештен између онога што жели да има и што жели да буде и онога што тренутно јесте, није свестан тих огромних таласа прошлости који му одређују прилике и опасности у животу. Наглашавајући универзалне теме, попут питања идентитета, времена, судбине и места човека у ширем контексту, градећи пажљиво комплексну и интроспективну причу, аутор читаоце наводи на дубока размишљања о смислу живота и улози човека у космичком поретку, наведено је у позиву за овј догађај.

Ненад Гугл, професор српског језика и књижевности, аутор је романа „Умро сам у петак“ и ,,Велелепота секуде“ који су стекли велику популарност код публике и имали више позитивних критика. У широј јавности Ненад Гугл је препознатљив као човек који инспирише својим беседама, подстицајним идејама, саветима и позивима на промишљање. У времену убрзаног живљења, усамљености, свеопштег раздора и отуђења, Гугл позива на инстроспективно понирање у сопствено биће, неговање духовности, успостављање равнотеже између себе и других и равнотеже себе са собом.

Организатори позивају ученике, наставнике и друге љубитеље књижевности да присуствују промоцији романа.

СДН

фото: Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и НБС

 

Comments are closed.