ФАЛСИФИКОВАЛИ ДИПЛОМЕ, МЕЂУ УХАПШЕНИМА И СМЕДЕРЕВАЦ

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су шест особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело фалсификовање исправе, саопштено је из МУП-а.

Ухапшени су М. Д. (1988) из Јагодине, М. К. (1982) из Београда, Т. Б. (1984) из Београда, С. Л. (1990) из Смедерева, А. М. (1991) из Сурдулице и М. Ј. (1990) из Панчева.

Кривичном пријавом биће обухваћено још пет особа које се терете за кривично дело фалсификовање исправе, три због трговине утицајем и једна због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

-Сумња се да је тридесетседмогодишња жена, одговорно лице „Центра за образовање и стручно оспособљавање“ Јагодина, од децембра 2021. до марта 2023. године, коришћењем свог дугогодишњег пословног и пријатељског односа утицала на четрдесетдеветогодишњакињу и педесетдвогодишњака, одговорна лица Средње школе „Никола Тесла“ из Новог Пазара, да они посредују код седамдесетједногодишњег мушкарца, одговорног лица те школе, како би 11 ученика стекло диплому образовног профила медицинска сестра – техничар и медицинска сестра – васпитач, без испуњавања законом приписаних услова, што је он и учинио. Седамдесетједногодишњак је, како се сумња, за наведене ученике потписао као истините записнике о полагању испита, сведочанства и дипломе, иако је знао да не испуњавају услове прописане законом и на тај начин им прибавио корист у виду стицања дипломе средње стручне спреме – наведено је у саопштењу.

Шесторо ухапшених терете се да су намеравали да употребе ове дипломе које су стекли на незаконит начин. Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

СДН

 

Comments are closed.