СТРЕЉАШТВО: 16 МЕДАЉА НА ТРЕЋЕМ КОЛУ ЛИГЕ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Шеснаест медаља освојили су стрелци „Смедерева“ у наставку Лиге Централне Србије. У трећем колу освојене су по седам златних и сребрних и две бронзане. Са по две златне медаље такмичење су завршили Андрија Живковић и Алекса Николић. Преостале златне медаље освојиле су Марија Ђорђевић, Анастасија Аксић и Емилија Мартиновић.
У наставку Лиге Спортског стрељачког савеза централне Србије, које је прошле суботе одржано на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, такмичари Стрељачке дружине „Смедерево“ освојили су шеснаест медаља, од којих су по седам златне и сребрне боје, а две су бронзане. Андрија Живковић у дисциплини стандардна ваздушна пушка и Алекса Николић ваздушним пиштољем, били су најбољи у трећем колу у обе категорије, и кадета и млађих јуниора. Марија Ђорђевић је најбоља кадеткиња, а Анастасија Аксић, најбоља млађа јуниорка у дисциплини ваздушни пиштољ. Емилија Мартиновић је најбоља пионирка серијском ваздушном пушком. Лазар Младеновић стандардном пушком освојио је две сребрне медаље у категоријама кадета и млађих јуниора. Сребрним медаљама још су се окитили Марија Ђорђевић у категорији млађих јуниорки, Павле Пејов у категорији кадета и Лазар Поповић у категорији млађих јуниора, сви у дисциплини ваздушни пиштољ, а још две сребрне освојили су Никола Милићевић и Богдана Величковић, у категоријама пионира и пионирки серијском пушком. Павле Пејов освојио је још једну бронзану у категорији млађих јуниора, а Дуња Ивановић, такође у дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији кадеткиња.
Преосталих четрнаест медаља које су подељене на овом такмичењу освојили су такмичари из Крагујевца, Лебана, Параћина, Пирота, Јагодине, Глибовца и Бора. Стрелци крагујевачког „Чика Мате“ освојили су шест медаља у дисциплини стандардна ваздушна пушка. Петра Спасић две златне, а Срна Аранђеловић и Јован Станковић по две бронзане медаље у кадетској и млађејуниорској категорији. Две сребрне медаље у истој дисциплини и категоријама освојила је Анастасија Живковић из Стрељачког удружења „Гатос“ из Лебана. Две медаље у дисциплини ваздушни пиштољ освојила је Анка Милићевић из Стрељачког клуба СФС „Борац“ из Параћина, сребрну у категорији кадеткиња, бронзану за млађе јуниорке. По једну медаљу освојили су Огњен Живковић из СК „Милорад Манчић Лукањац“ из Пирота, бронзану у категорији кадета ваздушним пиштољем, Огњен Михајловић из СК „Јагодина 92“ златну и Новак Станојевић из Стрељачке дружине „Станоје Главаш“ из Глибовца бронзану у категорији пионира серијском пушком и Јана Урсуљановић бронзану у категорији пионирки у истој дисциплини.
Четврто коло Лиге СССЦС одржаће се на истом месту 18. новембра, а дан касније и традиционални Меморијални турнир серијском ваздушном пушком „Желибор Младеновић Желе“ у знак сећања на прослављеног стрелца Смедерева. Пре овог такмичења, у петак 3. новембра, на нашем стрелишту одржаће се Окружно школско такмичење у стрељаштву, организацији Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Смедереву и Стрељачке дружине „Смедерево“.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.