СТРЕЉАШТВО: НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ ОСТВАРИЛА ЈЕ ЈАНА БОГОСАВЉЕВИЋ

Из Смедерева на Окружно школско такмичење у стрељаштву пласирали су се појединачно Андрија Живковић и Јана Богосављевић, ученици основних школа „Др Јован Цвијић“ и „Бранислав Нушић“, а екипно пионири школе „Димитрије Давидовић“ и пионирке „Бранка Радичевића“. У категорији средњих школа Павле Пејов и Лена Дренча, обоје ученици Гимназије, а екипно јуниори Техничке школе и јуниорке Гимназије.

На ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, у организацији Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Смедереву и Стрељачке дружине „Смедерево“, јуче је одржано Градско школско такмичење серијском ваздушном пушком. Основци су пуцали по 20, а средњошколсци 30 дијабола. Наступило је 55 ученика, већином чланова Стрељачке дружине „Смедерево.


У конкуренцији пионира, као и прошле године победио је Андрија Живковић из Основне школе „Др Јован Цвијић“. Сребрну медаљу освојио је Лука Вучковић из ОШ „Ђура Јакшић“ из Мале Крсне, а бронзану актуелни школски вицешампион и првак Србије Лазар Младеновић из ОШ „Димитрије Давидовић“. Прво место екипно освојила је ОШ „Димитрије Давидовић“. У екипи са Младеновићем били су још и Никола Милићевић и Ђође Тирнанић. Друга је била екипа школе „Бранко Радичевић“ у саставу Алекса Динић, Лазар и Лука Симић, а трећа „Др Јован Цвијић“, где су у екипи са Живковићем били Лука Јанковић и Лазар Велебит. Прваци појединачно и екипно стекли су пролаз даље на окружно такмичење.


У категорији пионирки победила је Јана Богосављевић, а друга је била њена школска другарица Емилија Мартиновић из ОШ „Бранислав Нушић“. Бронзану медаљу освојила је Богдана Величковић из ОШ „Бранко Радичевић“. Екипно прво место освојила је школа „Бранко Радичевић“, а уз Величковићеву тај успех су оствариле још Мара Стефановић и Кристина Стојановић. Друго место освојила је школа „Бранислав Нушић“ са Богосављевићевом и Мартиновићевом у екипи је била још и Сташа Митровић. Треће место је освојила школа „Доситеј Обрадовић“, за коју су се такмичиле Ема и Ања Цвејин и Марија Тасић. И овде су пролаз даље остварили победници појединачно и екипно.


У конкуренцији јуниора најбољи је био Павле Пејов из Гимназије и стекао право наступа на окружном првенству. Друго место заузео је Алекса Николић, ученик Техничке школе, а треће Петар Костић из Гимназије. Екипно је највише показала Техничка школа која се пласирала на окружно првенство, а у екипи са Николићем били су још и Лазар Поповић и Страхиња Благојевић. Друго место је освојила Гимназија, а са Пејовим и Костићем, у екипи је био још и Душан Ивковић.


Код јуниорки прва три места освојиле су ученице Гимназије. Најбољи резултат је имала Лена Дренча, следе Наталија Јовановић и Марија Ђорђевић. С обзиром да је Гимназија тријумфовала и екипно, право наступа на окружном првенству стекла је четвртопласирана појединачно Анастасија Аксић, ученица Економско трговинске школе. Друго место екипно заузела је управо Економско-трговинска школа, а са Аксићевом у екипи биле су Андреа Кузмановић и Анастасија Станковић.

Сезона 2023/24. наставља се учешћем на другом колу Купа Стрељачког Савеза Србије и Кикинда Купу који ће се одржати овог викенда.
У Стрељачкој дружини „Смедерево“ у току је упис прве групе Школе стрељаштва у новој сезони, а полазници се могу пријавити сваког радног дана на стрелишту у Спортској хали. Уводни тренинг и провера способности и склоности кандидата за упис у Школу стрељаштва је бесплатан.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.