ЖЕНА У РАДИНЦУ СТРАДАЛА ПРОЛАЗЕЋИ ИЗМЕЂУ КАМИОНА, ГУЖВЕ ЗБОГ РАДОВА НА ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ

Смедеревка М.С.(74), страдала је у понедељак у Радинцу, док се, прелазећи улицу, провлачила између колоне возила. Она је примљена у болницу са обилним унутрашњим крварењем и упркос брзој интервенцији, лекари нису успели да се изборе за њен живот, потврђено нам је у смедеревској болници.


-Жена је примљена са тешким унутрашњим повредама трбуха, а након ултразвучног снимања, одмах је пребачена у операциону салу. Практично су јој били покидани бубрег и слезина, услед чега је наступило неконтролисано крварење у стомаку, тако да упркос хитној интервенцији, није било могуће санирање последица ударца. Нисмо скоро имали овако тешко повређено лице у некој саобраћајној несрећи – рекао је за наш портал др Ненад Ђорђевић, директор опште болнице Свети Лука у Смедереву.


Жена је страдала док се, прелазећи улицу, провлачила између колоне возила, која се створила због радова на пружном прелазу код Липске рампе. Према досадашњим сазнањима, ударио је камион, а возач је највероватније није видео, јер је пролазила, супротно било каквим прописима, испод нивоа кабине у тренутку када је колона возила кренула.


У Основном јавном тужилаштву потврђено нам је да је наложена обдукција трагично страдале жене.


-Након резултата обдукције и извештаја полиције о обављеном увиђају, када будемо имали сва неопходна сазнања о околностима које су довеле до повређивања, а потом и смрти страдале жене, моћи ћемо да знамо има ли елемената за кривичну пријаву и одговорност возача камиона – потврђено нам је у основном јавном тужилаштву у Смедереву.


Такође, потврђено нам је да возач није био под утиацјем алкохола, што је утврђено алкотестирањем на лицу места, непосредно после несреће.


Иначе, радови на овом пружном прелазу трају дуже од недељу дана, а да претходно нису најављени. Саобраћај који треба да се одвија путем ка Ковину и Панчеву који туда пролази и једина је веза овог дела Србије са Војводином, преусмерен је кроз Радинац. Реч је, о углавном, теретном саобраћају, па су мештани незадовољни, јер кроз село свакодневно пролази велики број камиона.


-Овде су гужве и кад нема радова, а сада је катастрофа. Нити нас је ко обавестио, нити је обавештена месна заједница да ће сви камиони да пролазе кроз село. Ово је страшно. Деца се провлаче кроз шлепере на путу до школе, гужве су огромне, није ни чудо да је неко страдао – каже Раде Стојановић из Радинца, који се пита и ко ће после да обнови саобраћајнице у селу, које су попустиле под тежином теретњака који овуда свакоденвено пролазе.

У Градској управи није било могуће добити одговор на питање због чега грађани Радинца нису обавештени о томе да ће због радова на пружном прелазу кроз њихово село пролазити сва теретна возила која иду овом деоницом, као ни да ли је саобраћајна инспекција донела било какво решење о измени режима саобраћаја. Начелник Одељења за инспекцијске послове Драгослав Радојевић у кратком телефонском разговору објаснио нам је како није надлежан да било какве информације даје новинарима, иако га закон о јавном информисању на то обавезује, пошто обавља јавну функцију.


Ј.В.

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.