КУГЛАЊЕ: НОВИ БОДОВИ ЗА „ТВРЂАВУ“

Након фрустрирајућег старта првенства, куглаши Тврђаве као да полако улазе у победнички „ритам“. Они су у 7. колу Прве српске лиге, група „центар“, на свом терену победили „Палилулац“ из Ниша са 5:3 (3096:2925).

Мада крајњи исход од 5:3 то не показује најбоље, врло лако је могло бити и 8:0 јер су Роган,

Ж. Милошевић и Мицковски (Милосављевић) буквално у последњим хицима изгубили своје појединачне партије минималном разликом. То је нешто што сигурно тим играчима ствара додатну нервозу, али сви они имају довољно искуства тако да треба очекивати да ће је превазићи у наредним колима и усталити резултате на нивоу који по квалитету заслужују.

Драган Живковић и Стојковић су лагано добили своје ривале, док радује повратак и победа Жунца у једном „тесном“ дуелу.

И даље се муче Смедеревци, варирају резултати играча, и даље се боре са психолошким притиском на стази, али победе су нешто што даје снагу и враћа веру. Тако да је, када је реч о овом мечу, најважније да је освојен читав плен.

Драган Живковић, који је тренутно у најбољој форми, истиче важност освајања нових бодова:

-Није лако играти када знате да добро тренирате, да се максимално ангажујете, а резултати изостају. Последња два кола показују да смо на добром путу и да се враћамо на победнички колосек. Овај наш исти састав је побеђивао и неке суперлигашке екипе, тако да не треба сумњати у квалитет који је неспоран. Али, у куглању се мораш увек изнова доказивати, буквално из хица у хитац. Очекујем да ће форма екипе ићи узлазном путањом.  

Овом победом, Тврђава је доспела на четврто место на табели са шест освојених бодова. Водећу позицију заузима „Ибар“ из Краљева, док је на зачељу београдски „Соко Штарк“.

                                                                                                                                     П.Ј.

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.