НОЖЕМ НАСРТАО НА МУШКАРЦА, ОДРЕЂЕН МУ ПРИТВОР

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, због постојања оправдане сумње да је учинио кривично дело насилничко понашање, осумњиченом Д.М. (59) је одређен притвор у трајању од 30 дана, саопштено је из овог тужилаштва.

-Осумњичени је 18. септембра у раним поподневним сатима у центру села Радинац, у видно алкохолисаном стању, најпре вербално претио и вређао оштећеног са којим од раније имао нерашчишћене имовинске односе, а затим извадио и већи кухињски нож који му је био за појасом и којим је замахивао у правцу оштећеног. Након што је оштећени успео да побегне, осумњичени се удаљио са лица места али је убрзо пронађен и идентификован од стране полицијских службеника, након чега му је по налогу јавног тужиоца најпре одређено задржавање, а потом и притвор. Такође, у досадашњем току поступка је утврђено да је осумњичени имао 2,00 промила алкохола у организму – наведено је у саопштењу.

Додаје се да му је притвор одређен како не би ометао поступак утицајем на оштећеног и сведоке.

Кривично дело насилничко понашање чини свако ко грубим вређањем или злостављањем другог, вршењем насиља према другом, изазивањем туче или дрским или безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир, а за конкретан облик наведеног кривичног дела је запрећена казна затвора до три године, подсећају из тужилаштва.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.