ЈОШ СЕ УТВРЂУЈЕ УЗРОК ТРАГЕДИЈЕ У ЖЕЛЕЗАРИ, РУКОВОДСТВО КОМПАНИЈЕ ИЗРАЗИЛО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ

Још увек није познат тачан узрок пада крана у складишту слабова погона Топле ваљаонице приликом којег је смртно страдао И.Т. (33), радник смедеревске железаре. Увиђај је завршен, али полиција још увек обезбеђује лице места.

Како Информер незванично сазнаје, кран се срушио, највероватније, због попуштања шине који га држи.

-Реч је о изузетно великом крану, носивости до 40 тона, који слабове преноси магнетом. Он је и веома висок, а конструкцију одржавају две шине, од којих је једна, према ономе што је до сада познато, попустила, због чега се кран срушио и практично смрскао кранисту који је њим управљао. Узета је изјава од јединог очевица, а биће обављени и разговори са другим лицима повезаним са овим случајем – каже наш извор близак истрази.

У Основном јавном тужилаштву у Смедереву наводе да је истрага у току, а да ће након машинског вештачења бити познато има ли и чије евентуалне одговорности за трагедију или је реч о несрећном случају.

-У понедељак, 11. септембра 2023. у 17 часова у складишту слабова погона Топла ваљаоница у железари ХБИС Сербиа догодла се хаварија у којој је наш радник изгубио живот. На лице места одмах су изашли истражни судија и полиција. Истрага је у току, након које ће детаљи несреће бити познати – наведено је кратко у саопштењу компаније ХБИС Србија, која је власник смедеревске железаре.

У саопштењу додају да руководство компаније ХБИС Србија изражава најдубље саучешће породици настрадалог запосленог.

Ј.В.

фото: Смедерево

 

Comments are closed.