АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова од 11. до 17. септембра низом хуманитарних манифестација под слоганом „Буди и ти херој“ широм Србије обележава Дан Сектора за ванредне ситуације.

Наиме, 17.септембра 2009. године је дан када је основан Сектор за ванредне ситуације као јединствена служба за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама, и уједно то је и дан када ватрогасци-спасиоци обележавају крсну славу, Пресвету Богородицу Неопалиму купину или несагориву купину, заштитницу ватрогасаца.

Низ активности овим поводом биће организован током читаве недеље и на територији Подунавског округа.

-У понедељак, 11. септембра, ВСО Велика Плана од 10 до 12 часова организује посету ОШ „Карађорђе“ у Великој Плани, где се очекује присуство око 30-оро деце и једног учитеља. Наредног дана, у уторак ВСЧ Смедерево од 13:50 до 14:50 организује посету ОШ „Бранислав Нушић“ у Смедереву, где се очекује присуство око 90-оро деце и 3 учитеља, док ће у просторијама ВСО Смедеревска Паланка од 10 до 12 часова бити организован Дан отворених врата, где се очекује присуство око 30-оро деце и 2 васпитача из Предшколске установе „Плави чуперак“ . У четвртак, 14. септембра, ВСО Велика Плана и ВСО Смедеревска Паланка ће  од 11 часова извести јавну показну вежбу, по годишњем плану, на индустријском објекту „Kyngshin Cable Europe“ д.о.о. у Смедеревској Паланци, у улици Корејској, где ће се увежбавати деловање приликом ванредног догађаја на гашењу пожара. У петак, 15. септембра, на главном градском тргу у Смедереву од 12 до 14 часова биће организован тактичко – технички збор – наведено је у најавном саопштењу Одељења за ванредне ситуације у Смедереву.

Такође, током ове недеље, од 11. до 17. септембра, у ОШ „Бранислав Нушић“ у Смедереву планиран је ликовно-литерарни конкурс на тему „Буди и ти херој као ватрогасац“, додаје се у саопштењу.

СДН

фото: Смедеревске новине (архива)

 

Comments are closed.