УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ ПУСТИО ПСЕ НА ПОЛИЦАЈЦЕ

По налогу јавног тужиоца Основног јавног тужилаштва у Смедереву данас је задржан М.В. (18) из Смедерева због кривичног дела спречавање службеног лица у вршењу службене радње, саопштено је из овог тужилаштва.

-Приликом вршења претреса стана и других просторија код М.В. полицијски службеници ПУ Смедерево поступали су по наредби суда и након што су се представили лицима код којих је претрес вршен, осумњичени је пустио своја два пса у намери да их спречи да изврше службену дужност. У пролазу између стамбених јединица, осумњичени је прво пустио пса расе „кане корсо“ , а за њим је ка службеним лицима кренуо и пас расе „питбул“. У том тренутку је један од полицајаца испалио хитац у правцу паса, како би одбио истовремени напад, јер су се пси трчећи приближавали у намери да га нападну. Након извршеног претреса, узете су изјаве од учесника догађаја и присутних очевидаца, а обављен је и увиђај лица места – наведено је у саопштењу.

Додаје се да кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње из чл. 322. ст. 3. у вези са ст. 1. КЗ спада у групу кривичних дела против државних органа и за исто је запрећена казна затвора од три до десет година.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.