„ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ВИЗИОНАРА“ У БЕОГРАДУ, ПРИЈАВЕ ДО 10. СЕПТЕМБРА

У оквиру пројекта „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“, који у оквиру Немачке развојне сарадње спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије, у Београду ће од 21. до 23. септембра у Београду (Дорћол Платз, Добрачина 59б) бити одржан „Фестивал младих визионара“. Овај догађај, чија је парола “Сада је на тебе ред!”, окупиће више од 120 младих из свих крајева Србије, најављују организатори.

-Циљ догађаја је да прикаже успехе младих из различитих крајева Србије и богатство идеја које имају и успевају да остваре у области активизма, културе, екологије, предузетништва, спорта… За 70-оро младих који се пријаве, а долазе из округа у у којима се пројекат спроводи, а то су Западнобачки, Браничевски, Колубарски, Борски, Зајечарски, Пчињски, Јабланички, као и Подунавља и Обреновца и Лазаревца, биће покривени трошкови путовања и смештаја – наводе организатори.

Број места за праћење фестивала је ограничен, а пријава путем линка http://Prijavni formular Festival mladih vizionara (limesurvey.net) је отворена до 10. септембра.

-У фокусу програма Фестивала младих визионара биће искуства младих из мањих места у унутрашњости Србије, који ће са вршњацима поделити своје приче о освајању Дома омладине у Бору, оснивању социјалног предузећа Пчињски, чији је главни производ еколошки произведен и пакован пчињски мед, покретању рокенрол манифестације Дадовање у Браничевском округу… Поред Прича из краја, програм фестивала подразумева радионице на различите теме, које ће осим инспирације и мотивације учесницима понудити и конкретне алате како да крену у реализацију својих идеја или се укључе у активности у њиховом окружењу. Едукативни и интерактивни део Фестивала младих визионара, осим радионица, подразумева и извођење представе Девојчице која говори о женском одрастању у Србији данас. О свим својим недоумицама на путу од идеје до акције, посетиоци ће имати прилику да се распитају у Инфо ћошку, у ком ће им представници пројекта, организација цивилног друштва и институција одговарати на питања – појашњавају организатори.

Део Фестивала посвећен дружењу и забави обележиће концерти омладинских бендова и ди-џеј програми, а у делу програма под називом „Базар могућности“ посетиоци ће моћи да се упознају са представницима организација цивилног друштва, истраже програме и активности које ове организације нуде и укључе се у њихов рад. Поред тога, на „Базару могућности“ током трећег дана Фестивала младих визионара, 23.септембра од 14 до 17 часова, посетиоци ће моћи да разгледају производе и разговарају са младим предузетницима и предузетницама који долазе из руралних подручја Србије. Овај део програма биће отворен и за непријављене посетиоце.

 

Comments are closed.