МЕТАЛНОМ ШИПКОМ ПРЕБИО МУШКАРЦА, ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ГОДИНУ ДАНА ЗАТВОРА

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против З.Т. (28) из Осипаонице због насилничног понашања извршеног на штету  Н.Р. (28), саопштено је из овог тужилаштва..

-Осумњичени је на јавном месту, пред више окупљених грађана, вршио насиље према оштећеном тако што му је прво задао ударац челом о главу, а потом из аутомобила извадио металну шипку и задавао му ударце по телу на очиглед окупљених грађана. Оштећени је успео да побегне, а осумњичени је наставио са насилничким понашањем, па је шипком разбио сва стакла на аутомобилу оштећеног. Својим понашањем је значајније угрозио спокојство грађана, а притом је нанео лаке телесне повреде Н. Р. и оштетио његову имовину – наведено је у саопштењу.

Додаје се да је у оптужном предлогу јавни тужилац предложио осуду због овог кривичног дела и казну затвора у трајању од 1 године, будући да се ради о раније осуђиваном лицу.

Кривично дело насилничко понашање из чл. 344. став 2. КЗ чини онај ко грубим вређањем или злостављањем другог, вршењем насиља према другом, изазивањем туче или дрским или безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир, а ако је при извршењу дела неком лицу нанесена лака телесна повреда, казниће се затвором од шест месеци до три године, подсећају из тужилаштва.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.