ВЛАСНИК СТАНА СМРТНО СТРАДАО НАКОН ШТО ЈЕ АКТИВИРАО ЕКСПЛОЗИВ

У eксплозији која се у догодила у четвртак око 20.35 часова на задњем спрату зграде у Улици слободе у Смедереву, како се сумња, смртно је страдао власник стана, након што је активирао експлозив, саопштио је МУП.

Како незванично сазнајемо, сумња се да је реч о Ђ.А. (56), чији су делови тела, од силине експлозије, били расути свуда около објекта. Наводно, он је експлозив активирао испред свог стана, на петом спрату, након свађе са подстанарима због неплаћене кирије. Реч је о експлозивној направи велике разорне моћи, а експлозија је била толико јака да је разнет читав кров зграде, а велика оштећења претрпели су и сви станови до другог спрата.

Приликом снажне експлозије, која је узнемирила грађане, не само центра, него и периферије Смедерева, повређене су две особе, брат и сестра Никол П. (25) и Миљана П. (22), који су били у стану, сазнаје незванично наш портал.

Случај је преузело Више јавно тужилаштво, а увиђај још увек траје. На терену су, осим припадника Сектора за ванредне ситуације и Полиције, били и форензичари, али и екипе антидиверзионе јединице које треба да утврде о каквој врсти експлозива је реч. Увиђајем треба да се потврди и идентитет страдалог лица.

Зграда у којој се догодила експлозија и данас је обезбеђена полицијским тракама, прилаз у њу је забрањен, због чега не раде ни два локала која су у њеном приземљу.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.