ВЕСЛАЊЕ: ДЕВЕТ ПОСАДА, ОСАМ МЕДАЉА НА РЕГАТИ КУПА СРБИЈЕ

Веслачи Смедерева остварили су одличан резултат на последњој, четвртој, регати Купа Србије, која је у недељу одржана на Ади Циганлији. Била је ово на неки начин увертира за предстојеће Светско првеснтво које ће се се одржати у Београду на истом месту од 3. до 10. септембра. Са такмичења које је окупило више од 300 веслача из 15 клубова, смедеревски веслачи вратили су се са осам медаља, по три златне и сребрне и две бронзане. Ако се зна да је ВК Смедерево на овом такмичењу наступио са девет посада онда је јасно да је забележен одличан резултат, саопштавају из овог клуба.
-Најсјајнија одличја припала су Милки Здјелар и Милици Младеновић у скифу за сениорке односно јуниорке и кадетском двојцу без кормилара у коме су веслали Павле Стојнић и Јован Мартиновић. У истој дисциплини друга посада ВК Смедерев у саставу Михаило Стојановић и Матија Мратинковић заузела је дуго место. Преостала два сребрна одличја припала су кадетском четверцу без кормилара у коме су наступили освајачи златне и сребрне медаље у двојцима без кормилара и кадеткиње у четверац скулу у саставу Теодора Радиловић, Сара Божиновић, Анђелија Перовић и Искра Милосављевић. Бронзаном медаљом окитио се Ђорђе Рапајић у кадетском скифу и четверац скул за пионире у саставу Никша Перовић, Вукашин Рвовић, Јован Кривокапић и Марко Маринковић – наводе у ВК Смедерево.
До краја сезоне млађе категорије ВК Смедерево очекују још три такмичења. Балканско првенство у Румунији, државно првенство и последње коло Омладинске лиге Србије које ће се одржати у Зрењанину.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.