УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ПЕТИ ШАЛИНАЧКИ КУП ЗА ЈЕДРИЛИЧАРЕ ПОЧЕТНИКЕ

Једриличарски клуб Смедерево, уз подршку локалне самоуправе, организовао је ове суботе на Шалиначком језеру регату у класи Оптимист за једриличаре/почетнике (7+).
Осим малишана из Једриличарског клуба Смедерево, на регатном пољу су била и деца из Једриличарског клуба Панонија из Беле Цркве, уз родитеље и посматраче, који су својски навијали за своје пулене.


Победница такмичења је Тара Марковић из Једриличарског клуба Панонија из Беле цркве, којој је припао и пехар као свеукупној победници, сребрну медаљу је освојила Лена Тасковић из Једриличарског клуба Смедерево, а бронза је припала Виктору Ковачевићу из белоцркванског клуба.
Код апсолутних почетника најуспешнији је био осмогодишњи Вукашин Чемерлић из Једриличарског клуба Панонија, други је био деветогодишњи Борис Стевановић из Једриличарског клуба Смедерево, док је бронзану медаљу освојио Иван Стевановић такође из смедеревског клуба.
-Регата је оправдала очекивања, судећи према утисцима гостију, уз временске услове који се само могу пожелети (сунце и ветар). Такмичење је замишљено као завршница летњих школа једрења и прва међуклупска трка на крају летње сезоне за малишане из читаве Србије, под називом Шалиначки куп. Ове године, регата је организована пети пут на локацији Шалиначког језера, дакле имали смо мали јубилеј – рекао је председник клуба-домаћина жељко Вучковић, захваливши се свим учесницима на доласку, који је уједно наградио најбоље пласиране малишане.
Ово такмичење је специфично по томе што се жребом одређују учесници за такмичење у два брода – “match race”, уз директне елиминације, у две категорије најмлађих једриличара, – апсолутне почетнике који су ове године почели да једре и старије “колеге”.

СДН

фото: Једриличарски клуб Смедерево

 

Comments are closed.