„ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ“ ОД 22. ДО 27. АВГУСТА

Шесто издање Међународног филмског фестивала „Дунав Филм Фест“ биће одржано од 22. до 27. августа у Малом граду Смедеревске тврђаве.


Празник филма који већ шест година ставља Смедерево на мапу фестивалских престоница премијерно ће приказати најзначајнија остварења подунавске кинематографије. Публика ће под ведрим небом поново моћи да ужива у преко тридесет остварења подељених у четири програмске целине на четири атрактивне локације у Смедереву. Шесто издање обележиће запажена остварења великих фестивала, награђивани и филмови признатих редитеља, као и филмови младих аутора и ауторки чије каријере су тек на почетку – најављују организатори.


Фестивал је такмичарског карактера и жири сваке године чине релевантни филмски радници који ће доделити награду Дунавска лађа за најбољи филм у такмичарској селекцији.


Главна локација фестивала и ове године биће Мали град Смедеревске тврђаве, док ће публика и даље уживати на локацијама попут Дунавског парка, Платоа код Карађорђевог дуда и у Центру за културу Смедерево.


Организатори фестивала наводе да ће програм, као и остале информације о фестивалу, биће доступне на сајту: dunavfilmfest.rs

СДН

 

Comments are closed.