АМБАСАДОРКА НР КИНЕ ЧЕН БО У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ

У посети Смедереву у уторак је боравила одлазећа амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо, која је са представницима компаније Хбис Србија била гост у Градској управи, а угостили су их градоначелник Смедерева Јован Беч, заменик председника Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић и чланица Градског већа ресорно задужена за културу, туризам и информисање Маја Ћирковић, саопштено је из кабинета градоначелника.

Градоначелник Смедерева Јован Беч, тим поводом је нагласио да је пријатељство Србије и Кине челично, да су наше две земље добри пријатељи и партнери, који уз међусобно поштовање и поверење, континуирано развијају сарадњу. Кина је показала да је пријатељ Србији и у најтежим тренуцима и да очекује да ће тако бити и у будућности. Такође, нагласио је да му је велика част била да сарађује са амбасадорком Чен Бо која је велики пријатељ Србије и Смедерева, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је амбасадоркаЧен Бо нагласила да је током свог мандата видела колико је Железара у Смедереву напредовала, и да је разлог томе велика подршка града Смедерева са руководством и грађанима. Такође, је нагласила да је имала велику жељу да на крају свог мандата посети Смедерево у ком се увек осећала, као и у Србији, као у својој кући.

Након свечаног дочека испред Градске управе Смедерева, градоначелник је са амбасадорком, руководством града и представницима Компаније Хбис Србија посетио Вилу Обреновића.

СДН

фото: кабинет градоначелника

 

Comments are closed.