ЗАВРШЕН 8. МЕМОРИЈАЛ „ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП“ У ВРАНОВУ

Након 13 дана доброг фудбала, бројних изненађења и велике подршке публике у Вранову, у среду увече је, пред препуним трибинама, завршен и осми Меморијал „Зоран Поповић Поп“, посвећен преминулом тренеру ФК Пролетер.
Овогодишњи победник након жестоке борбе и пенала је екипа Теретана 300 Златиборац којој је осим пехара припала и награда од 170 хиљада динара. На другом месту остала је екипа Ковано гвожђе Новковић из Вранова у којој су се нашли и некадашњи пулени Зорана Поповића Попа. Њима је припао износ од 90 хиљада динара.


Крајње неизвесно полуфинале донело је неочекивани обрт јер су практично, по оцени многих, два фаворита испала из трке за главну награду. Седмоструки победник турнира, екипа Минел Еним, остала је да се бори за треће место, али је ту утакмицу изгубила од момака из екипе АМС тим који су се пласирали на треће место. АМС тим је освојио и новчану награду од 40 хиљада динара.
Награђени су и најистакнутији појединци. Светозару Реџићу ( Ковано гвожђе Новковић) припала је титула најбољег играча осмог Меморијала Зоран Поповић Поп. За најбољег голмана проглашен је Немања Мак из победничке екипе Теретана 300. Најбољи стрелац са 14 постигнутих голова је Бранислав Живановић( АМС тим),који је и на прошлогодишњем турниру освојио ову титулу.

Награда за фер плеј ове године припала је екипи Шлап Фер доо за исказану коректност на терену
Породица Зорана Поповића Попа и Градски фудбалски савез захвалнице су уручили и организацијама, фирмама и појединцима који су помогли организацију овог турнира. Сва признања је уручила Јована Поповић, ћерка Зорана Поповића Попа.
Финално вече турнира и ове године су отвориле младе наде смедеревског фудбала, екипе Школе фудбала Тесла из Смедерева и ШФ Панта из Вранова, што је био својеврсни омаж дугогодишњем раду Зорана Поповића Попа са талентованом децом. Уочи финала наступиле су екипе Попових пријатеља, другара и некадашњих саиграча, који на овај начин из године у годину помажу породици да сачува сећање на Зорана и показују да га нису заборавили.
Осми Меморијални турнир Зоран Поповић Поп почео је 30.јуна. Такмичило се 16 екипа,а трибине у Вранову су из вечери у вече биле препуне.
Зоран Поповић Поп преминуо је 19. октобра 2015.године у 51.години живота, након краће и тешке болести. Готово до последњег дана, упркос болести, био је на клупи ФК Пролетер Враново, који је управо под његовом тренерском палицом тада ушао у виши ранг такмичења.
Меморијални турнир већ 2016. у лето покренула је породица са Поповим пријатељима,а у организацију се укључио ГФС на челу са Звезданом Врбановићем.

СДН

фото: организатори турнира

 

Comments are closed.