ВЕСЛАЊЕ: ФИЛИПОВИЋ И БЕЂИК БЕЗ ПОСТОЉА НА СВЕТСКОМ КУПУ

На трећој регати Светског купа, одржаној у Луцерну, Александар Филиповић и Александар Беђик заузели су четврто место у Ц финалу. У врло јакој конкуренцији најбољих дубл скулова света, регата у Луцерну показала је на чему треба да се ради не би ли се исправили недостаци за најважнији догађај сезоне, Светско првенство у Београду на коме ће покушати да дођу до олимпијске норме, наводе у Велачком клубу Смедерево.

У Ц финалу Филиповић и Беђик били су четврти иза Белгије, прве посаде Немачке и трећепласиране Чешке. Деоницу од 2000 метара наша посада извеслала је за 6:28.17 минута. Иза српске репрезентативне посаде били су Индијци и друга посада Швајцарске.

У првој квалификационој групи Филиповић и Беђик били су шест у конкуренцији Новозеланђана Молдаваца, Шпанаца, Грка и Данаца. У репесажу су били ћетврти иза Аустралије, Молдавије и друге посаде Швајцарске.

Прво место у дубл скулу у Луцерну припало је Холанђанима, други су били Хрвати, а трећи Ирци.

До Светског првенства, које ће се одржати у Београду, има још два месеца што би требало да буде довољно да се српски дубл скул још боље увесла не би ли на домаћем терену обезбедили визу за Париз 2024. године, кажу у Веслачком клубу.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.