СМЕДЕРЕВСКИ ФОЛКЛОРЦИ ПОБЕДНИЦИ ФЕСТИВАЛА У ТУРСКОЈ

Ансамбл народних игара и песама „Смедерево“ остварио је изузетан успех на 21. међународном фестивалу фолклора “S Festivals Sarimsakli” у Турској, у граду Саримсакли.

На фестивалу је учествовало преко 20 ансамбала из Македоније, Бугарске, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Турске и Србије, а смедеревски ансамабл је у озбиљној конкуренцији освојио две награде: Прву награду за најбољи сценски наступ и главну награду, Grand Prix „Бесим Бебировић“, чиме се позиционирао као апсолутни победник фестивала. Кореографији, „Игре из Врањског поља“ коју су извели чланови фолклорног ансамбла из Смедерева припало је највише поена у укупном оцењивању, што је на интернационалном плану потврдило квалитет и професионалност у раду ансамбла.

Наступ Ансамбла народних игара и песама „Смедерево“ у Турској помогао је Град Смедерево, а та подршка, како се показало, везана је за драгоцене представнике града који на најлепши начин преносе његово име и чувају традицију земље из које долазе. За чланове АНИП „Смедерево“ који су свој наступ у Турској овенчали тријумфом уприличен је и пријем код градоначелника Ајвалика, главног града регије у којој су гостовали.

СДН

фото: АНИП Смедерево

 

Comments are closed.