ШКОЛА СТРЕЉАШТВА: НОВИХ 11 СТРЕЛАЦА

Контролним мечом и поделом медаља и диплома за најуспешније, као и сертификата о завршеној обуци на серијској ваздушној пушци, у петак је на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, завршена Школа стрељаштва Стрељачке дружине „Смедерево“ за две групе у сезони 2022/23. Тромесечну обуку, од уписаних 19 завршило је 11 полазника, узраста од 10 до 15 година, из скоро свих градских основних школа, као и из Вранова.
Традиционално, полазници Школе стрељаштва, на крају обуке имали су контролни меч, након кога су најуспешнијима додељене медаље и дипломе. Сви стрелци су се такмичили заједно у стојећем ставу, у општој категорији (пионири и пионирке заједно). Прва два места освојиле су сестре близнакиње Ема и Ања Цвејин из ОШ „Доситеј Обрадовић“, а Алекса Ђорђевић из ОШ „Др Јован Цвијић“ је био трећи. Два полазника нису присуствовала из оправданих разлога.
Обе групе полазника Школе стрељаштва настављају са редовним тренинзима у СД „Смедерево“ и учествоваће од јесени у новом издању Смедеревске школске лиге у стрељаштву. Од јуна је почео упис нових полазника летње генерације школе стрељаштва, последње у сезони 2022/23. Заинтересоване, узраста од 9 до 15 година, родитељи могу пријавити на стрелишту у Спортској хали „Смедерево“, уторком и четвртком од 18 до 20 часова или путем фејсбук и инстаграм профила дружине, као и телефоном на 065/506-7770. Уводни тренинг и провера способности и склоности кандидата за упис у Школу стрељаштва је бесплатан.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.