СЕДАМ МЕДАЉА ЗА НАШЕ ВЕСЛАЧЕ НА РЕГАТИ „ВОЈВОДИНА ОПЕН“

Минулог викенда на Палићком језеру одржана је 61. по реду међународна регата Војводина Опен, која се ове године нашла у календару Светске веслачке федерације. У конкренцији домаћих и посада из Мађарске, Бугарске, Турске и Северне Македоније, веслачи Смедерева освојили су седам медаља, пет сребрних и две бронзане.

Сребрне медаље освојили су Милка Здјелар у скифу за сениорке, Павле Стојнић и Ђорђе Рапајић у дубл скулу за јуниоре, Павле Стојнић у скифу за кадете, Теодора Радуловић у скифу за кадеткиње и четверац скулу за кадеткиње са Таром Божановић, Искром Милосављевић и Анђелином Перовић. До бронзаних медаља довеслали су Милица Младеновић у скифу за јуниорке и Ђорђе Рапајић у скифу за кадете.

Током овог месеца следе бројна значајна такмичења. Осим изборне регате за сениорску Б репрезентацију, у Луцерну је на програму трећа регата Светског купа (7-9 јул), половином јула одржаће се четврто коло Омладинске лиге Србије на Книћу. Од 19. до 23. јул Пловдив ће бити домаћин Светског првенства за Б сениоре, а крај месеца је резервисан за Интернационалну регату „Суботица опен“ на Палићу.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.