СТРЕЉАШТВО: СМЕДЕРЕВСКИ КУП ЛАЗАРУ МЛАДЕНОВИЋУ И ЈАНИ БОГОСАВЉЕВИЋ

Победници овогодишњег издања Смедеревског купа су Лазар Младеновић и Јана Богосављевић. Смедеревски стрелци освојили су још две медаље у категоријима пионира и пионирки, док је гостима из Глибовца и Смедеревске Паланке припала по једна.


Круну на овогодишњу веома успешну сезону прошле недеље ставили су најмлађи смедеревски стрелци. Лазар Младеновић је оправдао улогу фаворита у категорији пионира, док је Јана Богосављевић у категорији пионирки била доминантна у овогодишњем издању Смедеревског купа серијском ваздушном пушком. Стрелцима „Смедерева“ припале су још две медаље. Вељко Стокић је освојио бронзану, а Емилија Мартиновић сребрну. Гостима из Глибовца и Смедеревске Паланке припале су по једна медаља. Алекса Ђурковић је освојио сребро, а Срна Аранђеловић бронзу. Младеновићу, државном прваку Србије у овој дисциплини, ово је друга медаља са Смедеревског купа, прошле године је био други, као и Аранђеловићевој, која је прошлогодишња победница.


Смедеревски куп је завршница Смедеревске лиге у стрељаштву и окупља по осам најбољих пионира и пионирки.
Такмичари који су изнели највећи терет током сезоне и у историју клуба уписали нових 5 појединачних медаља и 6 екипних пехара на државним првенствима из Календара Стрељачког савеза Србије, већим делом лета биће на заслуженом одмору. На стрелишту у Смедереву активности се ипак, настављају и током лета. Почетком јула одржаће се контролно такмичење за чак две групе Школе стрељаштва, зимске и пролећне, а летњи месеци искористиће се и за упис нових полазника и наставак рада са талентима из претходних група Школе стрељаштва, који би већ у наредној сезони могли наступити у такмичарским екипама клуба.

СДН

фото: Стрљачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.