МАЈКА ДАВАЛА БЕБИ ЛЕК ЗА СМИРЕЊЕ, ОДРЕЂЕН ЈОЈ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, због постојања основане сумње да је извршила кривично дело омогућавање уживања опојних дрога и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица, осумњиченој А.Н. (21) одређен је притвор у трајању од 30 дана, саопштено је из овог тужилаштва.

Осумњиченој је притвор одређен како не би ометала поступак утицањем на сведоке, као и због могућности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, додаје се у саопштењу тужилаштва.

-Основано се сумња да је осумњичена у ноћи између 26. и 27. априла 2023. године у Ковину свом шестомесечном детету дала антипсихотик – лек „ОНЗАПИН“, након чега је девојчица хоспитализована на Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије ,,Др Вукан Чупић’’. До оваквог сазнања тужилаштво је дошло на основу обавештења наведене здравствене установе, након чега је у сарадњи за надлежном полицијском управом организовано хапшење осумњичене приликом отпуста из установе где је, заједно са дететом била на хоспитализацији у периоду од 27.04. до 12.05.2023. године. Осумњиченој је одмах, по налогу дежурног јавног тужиоца одређено задржавање, а због чињенице да је након извршене процене ризика утврђено постојање непосредне опасности од насиља у породици истовремено су јој изречене и хитне мере привременог удаљења из стана и привремене забране да контактира жртву насиља и прилази јој – наведено је у саопштењу.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.