ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА СМЕДЕРЕВСКЕ УЧЕНИКЕ НА КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ

            Ученици основних и средњих школа Смедерева и Подунавског округа су протеклог викенда, 29. и 30. априла у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима наставили златну традицију освајања републичких награда блистајући знањем на Републичком такмичењу из књижевности ,,Књижевна олимпијада“.

            Лара Златковић, ученица осмог разреда ОШ „Иво Андрић“ у Радинцу (наставник: Миљана Кравић), освојила је 2. награду на овом престижном такмичењу које по десети пут организује Друштво за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете Републике Србије и Карловачка гимназија, најстарија гимназија у Србији. Ово је друга година заредом да ученица радиначке школе осваја државне награде надметајући се у познавању књижевности са вршњацима из целе Србије.

            Смедеревска Гимназија је ове године на републичкој ,,Књижевној олимпијади“ имала троје представника и сво троје је овенчано освојеним трећим наградама. То су ученици: Дуња Спасић, ученица првог разреда (професор: Светлана Нешић), Алекса Спасић, ученик трећег разреда (професор: Светлана Нешић) и Невена Марић, ученица четвртог разреда (професор: Александра Јовановић Милошевић).

            Смедерево је на Републичком такмичењу из књижевности имало укупно 5 представника, основаца и средњошколаца док је цео Подунавски округ представљало укупно 18 ученика (9 ученика основних школа и 9 ученика средњих школа).

            Поред награђених Смедереваца још троје ученика из Смедеревске Паланке је освојило треће награде – Миа Јовановић, ученица седмог разреда ОШ ,,Херој Иван Мукер“ (наставник: Светлана Стевановић), Емилија Коларевић, ученица осмог разреда ОШ „Никола Тесла“, Голобок (наставник: Сања Јовановић) и Милена Маторкић, матуранткиња Паланачке гимназије (професор: Бојана Ђорђевић).

            Последњег викенда маја у Тршићу ће се одржати и Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, те се надамо да ће се вредни и талентовани ученици, чувари српског језика и књижевности, вратити и из Вуковог завичаја овенчани новим наградама.

СДН

фото: Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ

 

Comments are closed.