ЗЛОСТАВЉАО И МУЧИО ПАРТНЕРКУ, ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ 4 ГОДИНЕ И 10 МЕСЕЦИ ЗАТВОРА

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против К.Р. (26), зато што је у периоду од 30. јануара до 14. фебруара ове године извршио кривична дела злостављање и мучење, лака телесна повреда, угоржавање сигурности, као и кривично дело насилничко понашање, саопштено је из овог тужилаштва.

-Оптужени је у наведеном периоду злостављањем своје емотивне партнерке старе 20 година, применом силе и претње, нанео оштећеној велики бол и тешку патњу у циљу застрашивања на тај начин што јој је најпре 30. јануара у својој кући задао више удараца отвореним и затвореним шакама у пределу главе и тела, претио јој да ће је убити очевим ножем који је држао на столу, а потом јој и забранио да напусти његову кућу како би сакрио повреде које јој је нанео, где је оштећена и остала све до 07. фебруара, до када је наставио да је физички злоставља и да јој прети. Оптужени је затим у ноћи између 11. и 12. фебруара оштећеној задао више удараца у тело дрвеном мотком, наставивши да јој у наредним данима непрестано шаље поруке са претњом да ће напасти на живот и тело ње и њој блиских лица, након чега јој је најзад, такође у својој кући, 14. марта нанео више удараца песницама и ногама у главу и тело, говорећи да поседује закопан пиштољ као и да ће је везати за дрво и тако је оставити. На описани начин оптужени је оштећеној нанео лаке телесне повреде у виду већег броја нагњечина, огуљотина и подлива. Такође, у ноћи између 11. и 12. фебруара, осумњичени је рођаку своје емотивне партнерке, на јавном месту, испред музичке школе у Смедереву задао више удараца наведеном дрвеном мотком, наневши оштећеном лаке телесне повреде, којом приликом је значајније угрозио спокојство грађана и теже реметио јавни ред и мир – наведено је у саопштењу.

Додаје се да је оптужним актом предложено да се оптужени огласи кривим за кривична дела која му се стављају на терет и да се осуди на једниствену казну затвора у трајању од 4 године и 10 месеци.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.