СТРЕЉАШТВО: АЛЕКСИ НИКОЛИЋУ ДВЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ

Алекса Николић освојио је две златне медаље ваздушним пиштољем у категоријама кадета и млађих јуниора на трећем колу Купа Србије у Б програму, које је одржано протеклог викенда на стрелишту у Нишу. Николић се пласирао у Финале Купа Србије, које ће се одржати следеће недеље, на истом месту, а поред њега, пласман на финално такмичење обезбедио је и Лазар Младеновић у дисциплини серијска ваздушна пушка пионири.

У дисциплини ваздушни пиштољ, на трећем колу Купа Стрељачког савеза Србије, у Б програму, које је овог викенда одржано на ваздушном стрелишту у Спортском центру Чаир у Нишу, златним сјајем заблистао је Алекса Николић. Са 562 круга био је најбољи кадет и млађи јуниор. Сребрну медаљу освојио је Урош Гајић из Стрељачког клуба „Ниш 1881“ са 552 круга, а круг мање је имао трећепласирани Данило Поповић из СК „ГТ“ из Лесковца.
Пласман у финале Купа Србије, које ће се одржати у суботу 18. марта, такође у Нишу, од смедеревских стрелаца, обезбедили су Алекса Николић (кадети и млађи јуниори) и Лазар Младеновић у дисциплини серијска ваздушна пушка (пионири).

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.