ВЕСЛАЊЕ: ТРИ МЕДАЉЕ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ НА ЕРГОМЕТРИМА

По традицији, сваке године у ово време, одржава се државно првенство у веслању на ергометрима у свим узасним категоријама. Кристална дворана у Зрењанину била је домаћин првог овогодишњег такмичења у веслању а у конкуреницији више од 400 такмичара, веслачи Смедерева освојили су по једну златну, сребрну и бронзану медаљу, саопштено је из Веслачког клуба Смедерево.

– Најсјајније одличје у конкуренцији јуниорки са више него убедљивим резултатом припало је Милици Младеновић. У конкуренцији кадеткиња друго место заузела је Анђелија Петровић, а броназну медаљу у Смедерево је донео, у конкуренцији кадета Јован Маринковић. Александар Филиповић био је четврти у конкуренцији сениора, а Лазар Живановић пети код јуниора. Михајло Стојановић и Павле Стојнић били су осми и девети у конкуренцији кадета, док су код кадеткиња Теодора Радуловић и Тара Божановић заузеле 9. односно 11. место. Најбољи пласман код пионирки остварила је Надежда Радуловић која је била седма, а пионир Вукашин Рвовић био је десети – наведено је у саопштењу.

Према календару Веслачког савеза Србије до краја овог месеца одржаће се изборна регата за састав јуниорске репрезентације коју очекује наступ на
првенству Европе, као и регата у Италији, Меморијал Паоло Далоја.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.