СТРЕЉАШТВО: ОСАМ ОДЛИЧЈА НА ПРВЕНСТВУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Стрелци „Смедерева“ су на Првенству Централне Србије у Б програму, које је одржано протеклог викенда на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, освојили су укупно осам одличја. Четири сребрне и једну  бронзану медаљу у појединачној конкуренцији и две титуле шампиона и једну вицешампиона екипно.

Са две медаље окитио се десетогодишњи Лазар Младеновић. У категорији кадета стандардном ваздушном пушком, са 572 круга, био је други. Победио је Јован Станковић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца са 580 кругова, а бронзу је са 555 кругова освојио Страхиња Марковић из Стрељачке дружине „Јасеница“ из Смедеревске Паланке. У категорији млађих јуниора Младеновић је био трећи, други Станковић, а први његов клупски друг Урош Алексић са 585 кругова. 

У истој дисциплини Анђела Радојичић је са 392 круга била друга, иза Наталије Павловић из СК „Ниш 1881“ са 394 круга. Бронзану медаљу освојила је Анастасија Живковић из Стрељачког удружења „Гатос“ из Лебана са истим бројем кругова као наша такмичарка, али слабијом последњом серијом.

Две сребрне медаље освојила је Анастасија Аксић у дисциплини ваздушни пиштољ. Распоред такмичарки на постољу био је исти у обе категорије, кадеткиња и млађих јуниорки. Прва је Софија Пауновић „Ниш 1881“ са 344, друга Аксић са 321, трећа Марта Нешић из СК „Топличанин 1887“ из Прокупља са 309 кругова.

Екипне титуле првака Централне Србије освојили су кадети и млађи јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ. У категорији кадета такмичили су се Алекса Николић, Никола Манојловић и Павле Пејов и постигли укупан резултат од 1592 круга, пет више од другопласиране екипе СК „ГТ“ из Лесковца. Треће место припало је СК „Милорад Манчић Лукањац“ из Пирота са 1523 круга. У категорији млађих јуниора поред Николића и Манојловића, у екипи је био Петар Костић. Победили су са 1627 кругова. Други је био „ГТ“ Лесковац са 1587, а трећи СК „Јагодина 92“ са 1541 кругом.

Екипну титулу вицешампионки освојиле су млађе јуниорке у дисциплини ваздушна пушка: Анђела Радојичић, Наталија Јовановић и Лена Дренча са 1156 кругова. Првакиње из Јагодине су тријумфовале са 1161 кругом, а трећепласиране су Нишлијке са истим резултатом као наше девојке, али слабијом последњом серијом.

Првенство Централне Србије било је квалификационо, а сви наши стрелци испунили су потребне норме за наступ на државном такмичењу, које ће се одржати у Београду, 25-26. марта. Пре овог такмичења стрелци „Смедерева“ учествоваће и на трећем колу Купа Србије у Б програму, које ће се одржати на стрелишту у Нишу у суботу 11. марта. Ниш ће бити домаћин и финалном турниру овог такмичења 18. марта.

Четврто коло Смедеревске школске лиге биће одржано у петак 17. марта.

СДН

Фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.