ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦЕ

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности за које је запрећена казна затвора од 3 до 10 година, према осумњиченима А.Л. (25 година) и С.Ђ. (22 године) одређен је притвор у трајању од 30 дана због постојаања особитих околности које указују на опасност од бекства, особитих околности да ће боравком на слободи утицати на оштећене и сведоке, као и особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Против њих ово тужилаштво спроводи истрагу јер су дана 02.03.2023. године у вечерњим сатима, испред једног угоститељског објекта у Михајловцу, када су полицијски службеници ПУ Смедерево хтели да изврше службену радњу провере идентитета А.Л. и његовог привођења због претходно расписаних потрага, извршили наведено кривично дело на тај начин што је осумњичени А.Л, покушавајући да им се отргне из руку и побегне са лица места, полицијским службеницима нанео лаке телесне повреде, док је осумњичена С.Ђ. истом приликом пришла једном од полицијских службеника и, одгурнувши га рукама у пределу груди, нанела лаке телесне повреде.

Због чињенице да је истом приликом упутила више претњи полицијским службеницима, осумњичена С.Ђ. се терети и за кривично дело ометање овлашћеног службеног лица.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.