СТРЕЉАШТВО: АЛЕКСА НИКОЛИЋ БРОНЗАНИ НА ЈУНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Алекса Николић, талентовани млади стрелац „Смедерева“, освојио је бронзану медаљу на Јуниорском првенству Србије у дисциплини ваздушни пиштољ. Јуниорско првенство Србије одржано је на ваздушном стрелишту у Смедереву протеклог викенда.

Алекса Николић, најбољи млађи јуниор Србије, освојио је бронзану медаљу у категорији јуниора на Првенству Србије, које је овог викенда одржано на ваздушном стрелишту у Спортској хали. Николић је у квалификацијама са 552 круга заузео четврто место и изборио пласман у финале, у коме наступа најбољих осам од 43 јуниора која су учествовала. Златну и сребрну медаљу освојили су такмичари Стрељачког клуба „Академац“ из Београда: Владимир Ћурчин и Лука Милошевић. Екипно Стрељачка дружина „Смедерево“ са 1.591 кругом заузела је пето место у конкуренцији десет екипа. У саставу наше екипе били су још Петар Костић, појединачно двадесетитрећи са 533 круга и Никола Манојловић, тридесетидруги са 506 кругова.
У дисциплини ваздушна пушка, екипа у саставу Наталија Јовановић, Лена Дренча и Емилија Мартиновић са 1.773,4 круга била је четрнаеста у конкуренцији 17 тимова. Најбољи пласман појединачно остварила је Јовановићева, двадесетитрећа са 606,0 кругова, Дренча је била двадесетиосма са 604,9 кругова, а најмлађа Емилија Мартиновић шездесетишеста са 562,5 кругова. Наступило је чак 68 јуниорки. У категорији јуниора такмичио се само десетогодишњи Лазар Младеновић, уједно и најмлађи учесник јуниорског првенства на коме наступају стрелци који су и дупло старији од њега, и забележио одличан резултат од 596,8 кругова и заузео седамнаесто месту у конкуренцији 36 такмичара. Јовановићева и Младеновић су наступили и у мешовитим тимовима и са 606,5 кругова пласирали се на седмо место у конкуренцији тринаест парова. Николићев успех и резултати осталих смедеревских стрелаца на овогодишњем првенству на коме су наступали у подмлађеним саставима су више него задовољавајући.
Следеће такмичење, из календара Стрељачког савеза Србије, је већ овог викенда, 25. и 26. фебруара, на истом месту, а на реду је друго коло Купа Стрељачког Савеза Србије у Б програму (такмичари до 16 година старости).

СДН

фото: Стељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.