ЈЕСЕЊА ШКОЛА СТРЕЉАШТВА: НОВИХ 18 СТРЕЛАЦА

Контролним мечом и доделом медаља и диплома, прошлог петка, Јесењу школу стрељаштва завршило је 18 полазника. У току је зимски упис нових полазника.

Контролним мечом и поделом медаља и диплома за најуспешније, као и сертификата о завршеној обуци на серијској ваздушној пушци, јуче је на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, завршена Јесења Школа стрељаштва Стрељачке дружине „Смедерево“. Тромесечну обуку, од уписаних 25 завршило је 18 полазника, узраста од 9 до 18 година, из скоро свих градских основних школа, као и из Вранова и Гаја.
Традиционално, полазници Школе стрељаштва, на крају обуке имали су контролни меч, након кога су најуспешнијима додељене медаље и дипломе. Стрелци су били подељени у три групе у којима су се заједно такмичили ученици основних школа у стојећем и седећем ставу, и средњошколци у стојећем ставу. У стојећем ставу код основношколаца најбољи је био Коста Милићевић из ОШ „Др Јован Цвијић“. Сребрну медаљу освојио је Вук Стевић из ОШ „Доситеј Обрадовић“, а бронзану Петар Стојковић из ОШ „Јован Јовановић Змај“. У седећем ставу златну медаљу освојио је Богдан Угљеваревић из ОШ „Др Јован Цвијић“, сребрну Богдан Настић из ОШ „Бранислав Нушић“, а бронзану Ивона Дренча из Основне школе „Миша Стојковић“ из Гаја.
У групи средњошколаца најбоља је била Марија Марковић из МФШ „Света Петка“, а друго и треће место заузели су сестра и брат Емилија и Никола Мићовић, обоје из Гимназије. Такмичила су се четири стрелца у стојећем и девет у седећем ставу у категорији ученика основних школа и троје средњошколаца. Два полазника нису присуствовала из оправданих разлога.
Све три групе полазника Школе стрељаштва из ове групе настављају са редовним тренинзима у СД „Смедерево“ и учествоваће у Смедеревској школској лиги у стрељаштву. Од јануара је почео упис нових полазника Зимске школе стрељаштва у сезони 2022/23. Заинтересовани, узраста од 9 до 13 година, могу се пријавити на стрелишту у Спортској хали „Смедерево“, сваког радног дана од 18 до 20 часова или путем фејсбук и инстаграм профила дружине или телефоном на 065/506-7770.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.