СТРЕЉАШТВО: ХЕТ ТРИК НИКОЛИЋА

Алекса Николић, стрелац „Смедерева“, три пута се пео на победничко постоље на Регионалном првенству Србије, које је одржано у Нишу. Освојио је две бронзане медаље, по једну у обе категорије, јуниора и сениора, као и једном екипно у дисциплини ваздушни пиштољ, у којој ове године „Смедерево“ има вицешампионе Централне Србије. Успех смедеревских стрелаца пиштољем употпунио је Петар Костић, сребрном медаљом, у категорији сениора. Смедеревски стрелци су се и ове године нашли међу награђеним појединцима и екипа нашег града.

Алекса Николић, стрелац „Смедерева“ у дисциплини ваздушни пиштољ, три пута се попео на победничко постоље на Првенству централне Србије у А програму, које је одржано у Нишу. У обе категорије, јуниора и сениора, освојио је бронзану медаљу, док је екипно са Петром Костићем и Павлом Пејовим, освојио титулу вицешампиона централне Србије. Трећу појединачну медаљу за „Смедерево“ освојио је Петар Костић, сребрну у категорији сениора.

Златну медаљу у категорији јуниора освојио Урош Гајић из Стрељачког клуба „Ниш 1881“ са 548 кругова, сребрну Данило Поповић из СК „ГТ“ из Лесковца са 538, Николић је имао круг мање. Екипно за два круга бољи резултат од „Смедерева“ имали су Лесковчани 1.553, док је треће место заузео СК „Милорад Манчић Лукањац“ из Пирота са 1.535 кругова. На постоље са нашим стрелцима у категорији сениора попео се Немања Младеновић из СК „Топ“ из Тополе, који је имао за два круга бољи резултат од нашег Костића, 549, док је Николић имао 544 круга. У категорији јуниора пиштољем наступили су још Никола Манојловић, девети са 507 кругова и тринаести Павле Пејов са 484 круга.

Смедеревски стрелци у дисциплини ваздушна пушка углавном су заузимали четврта места. У Категорији јуниора и јуниорки Лазар Младеновић са 566 кругова и Наталија Јовановић са 584 круга. Такмичили су се још и Андрија Живковић који је заузео пето место са 551 кругом и Лена Дренча која је била тринаеста са 567 кругова. Јовановић и Дренча су наступиле и категорији сениорке и пласирале се на пето са 579, односно седмо место са 572 круга.

Регионално првенство је квалификационо за државно Првенство које ће се у другој половини фебруара одржати у Смедереву за јуниорске катаегорије, а почетком априла у Мионици за сениорске категорије. Појединачне норме за наступ су испунили Петар Костић, Алекса Николић и Никола Манојловић (јуниори), Костић и Николић (сениори), Лазар Младеновић и Андрија Живковић (јуниори), Наталија Јовановић и Лена Дренча (јуниорке и сениорке).

У седмици пред нама смедеревске стрелце очекује додела признања Спортског савеза Смедерево за најбоље спортисте и екипе у прошлој години, а управо Стрељачка дружина „Смедерево“ има најбољу мушку и најбољу младу мушку екипу, која је прошле године у дисциплинама пиштољем освајала медаље на државним првенствима. Алекса Николић, најмлађи члан те екипе, у којој су још и Душан Бојић и Петар Костић, проглашен је за једног од младих спортских талената града. И Никола Манојловић, актуелни државни првак серијском ваздушном пушком, такође је један од добитника награде за спортске таленте. Круну на овакав успех смедеревских стрелаца ставља Бобан Маринковић, дугогодишњи тренер Стрељачке дружине „Смедерево“ који је проглашен за спортску личност године.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.