ПРОСЛАВА КИНЕСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ НА ГЛАВНОМ ГРАДСКОМ ТРГУ У СМЕДЕРЕВУ

Влада Републике Србије, Амбасада НР Кине у Београду и Институт за појас и пут у сарадњи са градовима – Београдом, Новим Садом, Нишом, Бором и Смедеревом од 21. до 26. јануара организују прославу Кинеске Нове године у Републици Србији.

У Смедереву ће традиционална прослава Кинеске Нове године бити одржана 25. јануара од 17 до 21 сат на Градском Тргу. Посетиоци ће имати прилике да учествују у хуманитарној акцији и пробају специјалитете неколико земаља Појаса и пута. Присутнима ће се обратити градоначелник Града Смедерева Јован Беч, Амбасадорка Народне Републике Кине у Републици Србији чен Бо и Данијел Николић, Председник скупштине друштва, Председник Скупштине Института за појас и пут доо Београд и Помоћник Генералног секретара Владе, најављено је из кабинета градоначелника.

-Сви садржаји и припремљени програм осликавају пријатељство народа Народне Републике Кине и Републике Србије у традиционалном обележавању Кинеске Нове године. Гости ће за добровољни прилог од 200 динара моћи да добију један оброк и безалкохолно пиће. Такође, сваки посетилац који буде желео да учествује, неопходно је да донира новац у најмањој вредности од 200 динара, одабере картицу на којој се налазе питање (које ће се односити на неку од чињеница и занимљивости које се тичу иницијативе Појас и пут) и након давања тачног одговора, учесник бива награђен неком од симболичних награда из фонда обезбеђеног од стране амбасаде НР Кине – наведено је у саопштењу.

Након свечаног дела обраћања, биће приређен и традиционални ватромет, који је симбол обележавања Кинеске Нове године.

Предвиђено је да сав приход од продаје буде усмерен у хуманитарне сврхе, Црвеном крсту, односно Народној кухињи у Смедереву.

СДН

 

 

Comments are closed.