СТРЕЉАЧКА ДРУЖИНА „СМЕДЕРЕВО“: СТВАРАМО НОВЕ ШАМПИОНЕ

Стрелци Стрељачке дружине „Смедерево“ завршили су такмичарску 2022. годину са освојених 13 одличја на Првенствима и Купу Србије. Појединачно пет златних и две бронзане медаље, а чак шест пута су се екипно попели на треће место победничког постоља. У јануару, на ваздушном стрелишту у Спортској хали, Стрељачка дружина „Смедерево“ организује рад са стрелцима под заједничким слоганом „Зима на стрелишту“, који пре свега обухвата почетак Зимске школе стрељаштва, наставак Смедеревске школске лиге, завршно такмичење и поделу диплома полазницима Јесење школе стрељаштва и припреме за предстојећа такмичења из Календара Стрељачког савеза Србије.

Последњих дана 2022. године у Стрељачкој дружини „Смедерево“ сумирају се резултати и праве планови за наредну, односно наставак такмичарске 2022/23. године. На Првенствима и Купу Србије ове године стрелци СД „Смедерево“ освојили су тринаест одличја: пет златних и две бронзане медаље у појединачној конкуренцији, а шест пута су се екипно попели на трећи степеник победничког подијума. Алекса Николић је био најбољи пионир и кадет на Купу и најбољи млађи јуниор на Првенству Србије, на коме је освојио и бронзану медаљу у категорији кадета, све четири медаље у дисциплини ваздушни пиштољ. Петар Костић је био најбољи млађи јуниор на Купу Србије у дисциплини ваздушни пиштољ, а бронзану медаљу освојио је у дисциплини пиштољ слободног избора на Јуниорском Првенству Србије малокалибарским оружјем. Седму појединачну медаљу освојио је Никола Манојловић серијском ваздушном пушком у категорији пионира на Првенству Србије. Екипна трећа места освојили су јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ и пиштољ слободног избора, а још једно треће место им је припало и у категорији сениора исте дисциплине. Кадети и кадеткиње стандардном ваздушном пушком били су трећи у дисциплини тростав, а екипа пионира серијском ваздушном пушком на Првенству Србије. Овим резултатима придружују се и медаље освојене на Државном школском првенству на коме су чланови Стрељачке дружине „Смедерево“ из основне школе „Димитрије Давидовић“ били други екипно, а Лазар Младеновић други и појединачно.

Овакви резултати дају добру основу за наставак сезоне у 2023. години. У јануару, на ваздушном стрелишту у Спортској хали, Стрељачка дружина „Смедерево“ организују рад са стрелцима под заједничким слоганом „Зима на стрелишту“, који пре свега обухвата почетак Зимске школе стрељаштва, наставак Смедеревске школске лиге, контролно такмичење и поделу диплома полазницима Јесење школе стрељаштва и припреме за предстојећа такмичења из Календара Стрељачког савеза Србије.
У Зимску школу стрељаштва могу се уписати дечаци и девојчице узраста од 9 до 15 година (2008, 2009, 2010, 2011, 2012 и 2013. годиште). Пријава заинтересованих полазника је могућа телефоном, мејлом или путем фејсбук и инстаграм профила Стрељачке дружине „Смедерево“, а број места је ограничен.

СДН

фото: Смедревске новине

 

 

Comments are closed.