СТРЕЉАШТВО: ДЕВЕТ МЕДАЉА НА ФИНАЛУ ЛИГЕ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

На финалу Лиге Спортског стрељачког савеза централне Србије, које је јуче одржано на ваздушном стрелишту у Спортском центру Чаир у Нишу, стрелци Стрељачке дружине „Смедерево“ освојили су девет медаља. Једну златну, три сребрне и пет бронзаних. Андрија Живковић је био најуспешнији. Био је најбољи кадет и други у категорији млађих јуниора стандардном ваздушном пушком. Други у истој дисциплини у категорији кадета био је наш Лазар Младеновић, који је у категорији млађих јуниора био трећи. Трећи у категорији кадета је Павле Милановић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца, а најбољи млађи јуниор је Младен Мишковић из СК „Металац“ из Бора.
У дисциплини серијска ваздушна пушка Вељко Стокић се окитио бронзаном медаљом. Златну и бронзану освојили су стрелци из СК „Јагодина 92“ Огњен Михајловић и Виктор Вукадиновић.
Медаље су још освојили и наши такмичари у дисциплини ваздушни пиштољ. У обе категорије, кадети и млађи јуноори и кадеткиње и млађе јуниорке, бронзане медаље освојили су Павле Пејов и Анастасија Аксић. Павле Станковић из СК „Милорад Манчић Лукањац“ из Пирота и Урош Гајић из СК „Ниш 1881“, односно Катарина Миленковић и Марта Нешић из СК „Топличанин“ из Прокупља, освојили су златне и сребрне медаље.
Серијском пушком такмичили су се још и Јана Богосављевић, седма у категорији пионирки и Лазар Симић, осми у категорији пионира. Стандардном пушком наступио је и Лука Вучковић, четврти у категорији кадета, шести млађи јуниор. И у дисциплини пиштољ, Никола Манојловић је био четврти кадет а пети млађи јуниор, док је Марија Ђорђевић у обе категорије била четврта.
На Финалу је учествовало по 10 најуспешнијих такмичара са три кола лиге. Ван конкуренције стандардном пушком наступиле су још и наше Лена Дренча и Емилија Мартиновић.
Такмичење у овој календарској години традиционално се завршава трећим колом Купа Стрељачког савеза Србије у А програму, које ће се ове суботе одржати у Београду. Стрељачка дружина „Смедерево“ наступиће и појединачно и екипно у категоријама јуниорке пушка и јуниори пиштољ.

СДН

фото: Стрељачка дружина „Смедерево“

 

Comments are closed.