СТРЕЉАШТВО: ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА СТАРТУ ДРУГЕ ШКОЛСКЕ ЛИГЕ У СТРЕЉАШТВУ

Прошлог петка на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, одржано је прво коло друге Смедеревске школске лиге у стрељаштву, која се ове године по други пут организује са учесницима из Смедерева, Смедеревске Паланке и Глибовца. На првом колу учествовало је тачно 58 ученика основних школа. Пуцало се по правилима Стрељачког савеза Србије у категорији пионира и пионирки серијском ваздушном пушком, 20 дијабола. Лига ће имати 7 кола, а пет најбољих резултата рачунаће се за генерални пласман. Завршетак лиге планиран је на пролеће 2023. године.
Пионири су доминирали по броју учесника. Чак тридесет и девет их је наступило појединачно, а седам школа је имало екипе. Сва три прва места појединачно освојили су домаћи стрелци. Победио је актуелни школски вицешампион Лазар Младеновић из Основне школе „Димитрије Давидовић“ из Сеона са 181 кругом. Друго место заузео је Лука Вучковић из ОШ „Ђура Јакшић“ из Мале Крсне са 179 кругова, а треће Андрија Живковић из ОШ „Др Јован Цвијић“ из Глибовца са 178 кругова. Екипно победили су пионири ОШ „Димитрије Давидовић“ са 497 кругова (Лазар Младеновић 181, Ђорђе Тирнанић 166, Михајло Тодоровић 150). Друго место заузели су ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ са 472 круга (Вељко Стокић 168, Лазар Цојић 154, Филип Филиповић 150) а треће ОШ „Херој Иван Мукер“ из Смедеревске Паланке са 466 кругова (Матеја Поповић 166, Теодор Луковић 154, Момир Билановић 146).
У категорији пионирки наступило је деветнаест ученица појединачно, а три школе и екипно. Победила је актуелна школска државна првакиња Емилија Маринковић из ОШ „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке са резултатом дана од 182 круга. Срна Аранђеловић из исте школе, чланица екипе која је такође била прва на школском државном првенству, била је друга са 178 кругова, а трећа Јана Богосављевић из ОШ „Бранислав Нушић“ са 174 круга. Улогу фаворита оправдала је званично најбоља школа у категорији пионирки. Поред Маринковићеве и Аранђеловићеве у екипи је била и Јована Павловић, која је са својих 162 круга допринела укупном резултату од 522 круга. Друго место заузела је ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца са 450 кругова (Софија Станојевић 173, Нина Радојевић 140, Софија Тодоровић 137), а треће ОШ „Херој Радмила Шишковић“ такође из Смедеревске Паланке са 435 кругова (Анастасија Бељаковић 170, Анђелина Бељаковић 144, Селена Сушић 121).
Ученици средњих школа такмичиће се у Смедеревској лиги у општој категорији, као појединци и чланови екипа.
Најбољи учесници Лиге Спортског стрељачког савеза Централне Србије који су после три кола изборили учешће на финалном такмичењу бориће се већ данас за нове медаље.

СДН

фото: Стрељачка дружина „Смедерево“

 

Comments are closed.