ЦЗК: ТРИБИНА О ИСКУСТВУ СТАРЕЊА

Искуство старења тема је трибине која ће се одржати у Центру за културу Смедерево, у среду, 30. новембра, са почетком у 19 сати. Гошћа је проф. др Татјана Миливојевић, филозоф и психотерапеут. Улаз је слободан.

Програм ће обухватити питања која се односе на улазак у позније доба, на искуство старења и старост, третирана на такав начин да се у виду има целовитост живота, целовит поглед на живот. Чућемо, поред осталог, какав је приступ могуће изградити проблему доживљаја сопствене коначности, шта се може рећи о вези развојних могућности личности и старења, о значају бриге о изворима унутрашњег обогаћивања и оплемењивања за конструктиван и здрав однос према старењу и старости, о реакцијама на раскорак између начина живота и вредности човека који је ушао у позно животно доба  и промена до којих долази у његовом окружењу, суочавању са губицима…

Проф. др Татјана Миливојевић дипломирала је филозофију на Филозофском факултету у Београду, магистрирала и докторирала на Филозофском факултету Универзитета у Ници (Француска). Обуку за психотерапеута завршила на Институту за психотерапију у Ници. Радила је у Француској као психотерапеут, консултант и едукатор. Професор је Високе школе социјалног рада у Београду где предаје основе психологије личности, основе интерперсоналних вештина и развојну психологију. Поред радова посвећених старости, „Старост у кривом огледалу: (поглед на) свет који обесмишљава целовитост трајања кроз животне доби“, „Колико су старији људи сами и усамљени; увод у кратка истраживања и промишљања“ (коаутор), објавила је радове посвећене лековитој интерперсоналној комуникацији , емпатији и емоционализацији етике, нужним условима развоја личности, односу културе и среће. Објавила студију Мотивација за рад-теорије и стратегије, уџбеник Психологија стваралаштва, филозофску монографију-Лав Шестов-мислилац почетака и крајева, а написала је и два романа.

СДН

фото: ЦЗК

 

Comments are closed.