БЕСПЛАТНО МЕРЕЊЕ ШЕЋЕРА У КРВИ У ПЕТАК У СМЕДЕРЕВУ

Поводом новембра, месеца борбе против дијабетеса, 25. новембра у Смедереву, на Тргу републике, од 9 до 16 часова, биће постављења „Прва дијабетолошка ординација на точковима“. Сви грађани ће у ординацији моћи бесплатно да измере свој ниво шећера у крви и обаве консултације са здравственим радницима о превенцији, контроли и лечењу дијабетеса. Осим тога, они грађани којима се установи висок ниво гликемије, а тиме и ризик од оболевања од шећерне болести, на поклон ће добити апарат за мерење шећера у крви како би могли да наставе и сами код куће да прате своје стање, превентивно делују и спрече могуће компликације дијабетеса.

Смедерево је један од 15 градова у Србији, у којима се спроводи овај пројекат са циљем скретање пажње јавности на важност редовне контроле нивоа глукозе у крви као најбоље превенције у борби против дијабетеса, јер се процењује да ће до 2030. године свака девета особа на свету боловати од неке врсте ове болести
Пројекат се реализује уз подршку локалне самоуправе и Дијабетолошког савеза Србије, а покренула га је аустријска компанија „Мед Труст“ која је и обезбедила специјализовано возило за покретну дијабетолошку ординацију.

СДН

 

 

 

Comments are closed.