СТРЕЛЦИ ИЗ ШЕСТ КЛУБОВА ПОДЕЛИЛИ МЕДАЉЕ НА 19. ЖЕЛЕТОВОМ МЕМОРИЈАЛУ

На традиционалном такмичењу серијском ваздушном пушком у знак сећања на Желибора Младеновића, трофејног стрелца Стрељачког клуба „Херој Срба“ и Стрељачке дружине „Смедерево“, медаље су поделили учесници из шест клубова. По две појединачне медаље освојили су стрелци „Јасенице“ из Смедеревске Паланке и „Јагодине“, а по једну „Панчева“, „Топличанина“ из Прокупља, „Лукањца“ из Пирота и домаћих клубова „Херој Срба“ и „Смедерево“. Екипно такмичење одржано је само у општој категорији а тријумфовала је „Херој Срба“. Друга је била екипа „Панчева“ а трећа „Јасенице“.

Стрелци из шест клубова поделили су медаље на 19. Меморијалном турниру „Желибор Младеновић Желе“, који је прошле недеље одржан на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево. На традиционалном такмичењу, у знак сећања на трофејног стрелца Стрељачког клуба „Херој Срба“ и Стрељачке дружине „Смедерево“, серијском ваздушном пушком појединачно у општој категорији (сениори и сениорке, јуниори и јуниорке) победио је млади такмичар Стрељачке дружине „Панчево“ 1813, Немања Ђорђевић са 359 кругова. Сребрну медаљу освојио је Никола Теомировић из домаћег клуба „Херој Срба“ са два круга слабијим резултатом, а бронзану Горан Прокић из СД „Јасеница“ из Смедеревске Паланке са 356 кругова. „Херој Срба“ је тријумфовао екипно са 1.056 кругова, петнаест више од другопласираног „Панчева“. Треће место заузела је „Јасеница“ са 1026 кругова. Такмичило се тридесет појединаца и седам екипа.
У категорији пионира две медаље освојили су такмичари Стрељачког клуба „Јагодина 92“. Златну Огњен Михајловић са 173, а бронзану Виктор Вукадиновић са 169 кругова. Страхиња Марковић из „Јасенице“ освојио је сребрну медаљу са 172 круга. У категорији пионирки златну медаљу освојила је Марија Нешић из Стрељачког клуба „Топличанин 1887“ из Прокупља са 180 кругова. Сребрну медаљу освојила је домаћа такмичарка Јана Богосављевић из „Смедерева“ са 175 кругова, а бронзану Јана Станисављевић из Стрељачког клуба „Милорад Манчић Лукањац“ из Пирота. Такмичило се 28 пионира и 25 пионирки. Екипног проглашења у категоријама пионира и пионирки, на жалост ове године није било.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.