ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА СМЕДЕРЕВА

Свечаном седницом Скупштине града обележен је 21. новембар, Дан града Смедерева, установљен у спомен на дан када је 1805. године смедеревски диздар Мухарем Гуша предао кључеве смедеревског утврђења вожду Карађорђу. Присутни су кроз промо филм били у прилици да се упознају са резулататима рада локалне самоуправе у претходном периоду, а планове за наредни најавио је градоначелник Јован Беч.

-Оно што могу да најавим када је у питању следећа година, то су сигурно знатно већа улагања у путну инфраструктуру, и оно што сам више пута за овом говорницом истицао, да је за град Смедерево једна од најбитнијих ствари, а то је трансфер станица, да коначно решимо проблем уклањања комуналног отпада. У контакту сам и са министаком Иреном Вујовић, пројекат је при крају и надамо се да ће га министарство уврстити у свој буџет. Верујем да ће ова Скупштина изгласати и да ћемо напокон почети са пројектом нове болнице, знате да имамо парцелу и сигуран сам да је то нешто што је приоритет града Смедерева – рекао је између осталог градоначелник Јован Беч честитавши Дан града свим присутнима, свим суграђанима и Аранђеловдан свима који славе крсну славу.

Овом приликом сребрњак је уручен директорки Дома здравља, др Олгици Обрадовић, у знак захвалности, како је образложио градоначелник Беч, „за све што су лекари и здравствени радници учинили за суграђане у претходном периоду“, а Кључ града иде у руке нашем прослављеном репрезентативцу Александру Митровићу за остварене резултате и промоцију Смедерева.

СДН

фото: град Смедерево 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.