КУГЛАЊЕ: ПЕТИ УЗАСТОПНИ ТРИЈУМФ „ТВРЂАВЕ“

Куглаши Тврђаве нижу победе у Првој српској лиги, група „центар“. Они су у 10. колу у гостима савладали домаћу Јагодину са 6:2.

Већ на самом старту меча, Жунац и Ђапић су дали до знања Јагодинцима да се немају чему надати на овом мечу. Сем два поена, двојац Смедереваца је обезбедио свом тиму и чак 105 оборених чуњева више што се на крају испоставило као више него довољно за нову победу.

Роган и Стојковић нису били најрасположенији за игру на, давно превазиђеним, бетонским стазама у Јагодини, тако да су претрпели поразе који, на срећу, нису имали значаја у укупном резултату, јер су Мицковски и Драган Живковић рутински одрадили свој део посла и надиграли ривале за још један убедљив тријумф.

Након само једне победе у првих пет кола, Тврђава је у наредних пет имала стопостотан учинак што је смедеревску екипу са претпоследњег места на табели, довело до четврте позиције са само два бода мање од трећепласираног Ибра из Краљева.

Мечевима 10. кола окончан је први део првенства. Међутим, одлуком савеза биће одиграна још два кола из другог дела сезоне, тако да ће Тврђава већ у суботу на мегдан „Милошу Обилићу“ у Београду. Биће то прилика за реванш Смедереваца, јер су их Београђани изненадили на старту шампионата и однели оба бода. Уколико Тврђава настави у ритму из претходних месец и по дана, треба се надати повољним вестима.

Екипа Лештара је у овом колу, на свом терену, поражена од Палилулца из Ниша са 6:2, док је Смедерево било слободно.

Ево свих резултата 10. кола: Шумадија (Кг) – Бакар (Бор) 3:5, Ибар – Милош Обилић 6:2, Соко Штарк – Краљево 1:7, Лештар – Палилулац 2:6 и Јагодина – Тврђава 2:6.

Парови следећег кола: Лештар – Бакар, Шумадија – Смедерево, Јагодина – Палилулац, Соко Штарк – Ибар и Милош Обилић – Тврђава.

 

                                                                                                                                     П.Ј.

фото: КК „Тврђава“

 

Comments are closed.