ЦЗК: КОНЦЕРТ ГИТАРИСТЕ ПЕТРА ПОПОВИЋА

Концерт гитаристе Петра Поповића, Класика на гитари, одржаће се у петак, 18. новембра са почетком у 19 сати, у Концертној дворани. Љубитељи гитарских мелодија имаће прилике да присуствују врхунској изведби класичних композиција. Улаз је слободан.

Основне и мастер студије завршио је у Новом Саду у класи проф. Зорана Крајишника. Добитник је награда на такмичењима гитаре као што су Петар Коњовић у Београду, Републичко такмичење у Београду и Међународни фестивал гитаре у Суботици.

Радио је у Основној музичкој школи Јосип Славенски у Новом Саду, где је са својим ученицима освојио више првих и лауреат награда на Покрајинским и Републичким такмичењима. Од 2008. године ради у својству сарадника у настави а затим и као стручни сарадник на предмету гитара. Од тог периода води оркестар гитара Академије уметности у Новом Саду са којим је остварио низ наступа широм Војводине. Заједно са својим колегама оснива Новосадски квартет гитара, са којим остварује низ запажених наступа код нас и у региону.

Похађао је семинаре код еминентних професора код нас и у региону. Редован је члан жирија на гитаристичким такмичењима. Наступао је као соло гитариста и у камерним саставима на фестивалима и концертима широм Србије, са Новосадским гитарским триом на „Војвођанском фестивалу гитаре“, у дуу са гитаристом Денисом Палошем на фестивалу камерне музике „Тисин Цвет“, у дуу са виолончелистом Марком Милетићем и другим. Остварује и сарадњу са вокално инструменталним саставом „Орфелин“, „Camerata academica“, хором „Свети Стефан Дечански“, где наступа као солиста у више пројеката. Ради као самостални стручни сарадник на Академији уметности у Новом Саду.

СДН

фото: ЦЗК

 

Comments are closed.