АМБАСАДОР ЈАПАНА У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ

Амбасадор Јапана Кацумата Такахико посетио је данас Смедерево, а тим поводом медијима је из кабинета градоначелника прослеђено саопштење које у целости преносимо:

Данас је амбасадор Јапана Кацумато Такахико био у пријатељској посети Смедереву и тим поводом разговарао са градоначелником Јованом Бечом. У пријатељском разговору је пре свега потврђена стабилна сарадња Србије и Јапана, која се када је реч о Смедереву најбоље осликава у одличном функционисању јапанске компаније Мајекава.

–Наш председник Александар Вучић је својим радом и делима допринео да Србија данас буде земља у коју долазе нове инвестиције и отварају се нова радна места. Посебно се то односи на инвеститоре из Јапана и Немачке. Смедерево је град који је привилегован чињеницом да имамо једну компанију као што је Maјeкaвa. Ова компанија је врло значајна за наш град, јер пре свега имамо радна места за наше суграђане и сигурност за њихове породице. Такође, бих похвалио квалитет људи који воде компанију Мајекава, јер захваљујући њиховом раду, остварују се значајни пословни резултати, што их чини препознатљивим како у Србији тако и шире – истакао је градоначелник Беч.

Амбасадор Јапана Кацумато Такахико је истакао значај пријатељских веза између два народа Јапана и Србије.

–Много пута сам се до сада сусрео са председником Србије Александром Вучићем, и теме наших разговора су између осталог биле поред значаја инвестиција, и пословна култура. Наше фирме се увек труде да буду део локалне заједнице, да брину о животној средини и људским ресурсима. Посебно бих истакао историјску посету нашег покојног премијера Шинза Абеа Србији, што је било значајно за наше још боље пријатељске односе и пословну сарадњу. Јапан пружа подршку начину како се Србија данас развија, кроз развој демократских односа и владавине права – нагласио је амбасадор Јапана.

Такође, у разговору са градоначелником Бечом истакао је значај постојања и пословања компаније Мајекава у Смедереву.

Током разговора било је речи и о историјском значају и потенцијалима Смедерева, као и могућности да се град још боље позиционира на туристичкој мапи Србије и региона.

–Председник Александар Вучић подржава пријатељске односе два народа Србије и Јапана, што је свакако значајно за нашу државу. Свакако је задовољство да сте данас у нашем граду и наш гост, па тако имате прилике да се упознате са нашим обичајима. Смедерево је свакако град богате историје и традиције, као и богатог културног наслеђа. У прилог томе говори и чињеница да нашу Тврђаву годишње посети више од 40.000 туриста – рекла је између осталог чланица Градског већа ресорно задужена за културу, туризам и информисање Маја Ћирковић.

Важно је нагласити да је посета амбасадора Јапана Кацумата Такахика значајна за наш град, јер смо још једном као град имали прилике да покажемо значај пријатељских односа између Србије и Јапана, наведено је у саопштењу.

СДН

фото: град Смедерево

 

Comments are closed.