НОВИЦИ ПЕТРОВИЋУ И ТИЈАНИ МИХАИЛОВИЋ СМЕДЕРЕВСКИ КУП

Новица Петровић у мушкој, а Тијана Михаиловић у женској конкуренцији победници су деветог Смедеревског купа у стрељаштву. Смедеревском купу претходила је Смедеревска лига серијском ваздушном пушком у сезони 2019/2020, која је овим такмичењем коначно завршена. Петровић и Михаиловићева (раније Усановић) победници су и лиге.

Новица Петровић (Јутекс) је по осми пут дошао до титуле победника Смедеревског купа у стрељаштву серијском ваздушном пушком. Иза себе оставио је Новицу Поповића (ХБИС) и Сашу Илића (Јутекс). Код дама први пут је тријумфовала Тијана Михаиловић (девојачко Усановић). Она је иза себе оставила клупске другарице Милицу Чорлију и Невену Јанковић из Стрељачког клуба „Аранђеловац“. На деветом Смедеревском купу, који је због пандемије корона вируса одложен из сезоне 2019/2020, наступило је по 8 најбољих сениора и сениорки из појединачног пласмана на 12. Смедеревској лига у стрељаштву.
Такмичење је одржано прошле среде на електронским метама, по старим правилима 24 хица, у финалној сали Стрелишта у Спортској хали Смедерево.
Истом приликом додељене су и медеље, пехари и дипломе најбољим учесницима дванестог издања Смедеревске лиге у стрељаштву. У категорији сениора дванаести пут се на највиши степеник победничког постоља попео Новица Петровић. Сребрну медаљу освојио је Боривоје Провчин (Коре МИГ) а бронзану Александар Матић (СК „Аранђеловац“). Најбоље екипе су Јутекс, Коре Миг и Пехари МБ, све из Смедерева. Код сениорки први пут титулу победнице лиге освојила је Тијана Усановић. Раме уз раме сребрна и бронзана медаља припале су Јелени Тасић и Марији Аничић чланицама екипе НЕW ПРЕСС. Екипно прво место припало је екипи „Аранђеловца“, НЕW ПРЕСС је други, а трећа СД „Јасеница“ из Смедеревске Паланке.
Организациони одбор Смедеревске лиге у стрељаштву најавио је почетак тринаесте лиге крајем новембра. А до краја новембра на стрелишту у Смедереву следе такмичења викендом, али и радним данима. Најпре осми међународни турнир ваздушним оружјем „Валтер омладински куп“, затим 12. Меморијални турнир серијском ваздушном пушком „Желибор Младеновић Желе“ и прво коло лиге Централне Србије за млађе категорије у дисциплинама серијска ваздушна пушка, стандардна ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, а потом и Републичко првенство у стрељаштву за основне и средње школе.

СДН

фото: Стељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.